Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Těsný boj o Turnaj mistryň. Kvitová a Šafářová v něm mírně ztratily

Londýn - Petra Kvitová klesla v pořadí tenistek pro účast na Turnaji mistryň ze čtvrtého na páté místo. Mezi postupovou osmičkou jsou i Lucie Šafářová, která si rovněž pohoršila o jednu příčku na šestou pozici, a osmá Karolína Plíšková. Ta si naopak o dvě místa polepšila.

V dlouhodobém pořadí zůstala Kvitová čtvrtá, Šafářová klesla o jedno místo na šestou příčku poté, co se před ni zásluhou finálové účasti ve Wu-chanu dostala na životní páté místo Španělka Garbiňe Muguruzaová. Karolína Plíšková se po dvou týdnech vrátila do elitní desítky a je devátá.

V čele žebříčku dál figuruje Serena Williamsová před Simonou Halepovou a Marií Šarapovovou. Nic se nezměnilo ani mezi muži, jejichž žebříček ale není kompletně dopočítaný. Tomáš Berdych má ještě před sebou odložené finále se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem v Šen-čenu, jeho postavení na pátém místě za suverénním Novakem Djokovičem, Rogerem Federerem, Andym Murraym a Stanem Wawrinkou se ale nezmění.

Pátý je Berdych i v pořadí sezony a má na dosah postup na Turnaj mistrů. Vítězstvím v Šen-čenu si znovu upevnil postavení za už jistou čtveřicí postupujících Djokovič, Murray, Federer, Wawrinka a místo mezi elitní osmičkou v Londýně, kde se bude hrát od 15. listopadu, by mu už nemělo uniknout.

Na Turnaj mistryň v Singapuru se kvalifikuje i hráčka z deváté příčky, neboť světová jednička Američanka Serena Williamsová předčasně ukončila sezonu. Devátá je momentálně vítězka US Open Italka Flavia Pennettaová, která ztrácí jen šest bodů na Plíškovou.

Ve vyrovnaném pořadí za Pennettaovou následují Španělka Carla Suárezová, Američanka Venus Williamsová a Polka Agnieszka Radwaňská, které na rozdíl od českých hráček mohou výrazně vylepšit své bodové konto tento týden na turnaji v Pekingu. Kvitová i Plíšková na China Open vypadly hned v prvním kole, Šafářová po nemoci do Pekingu nepřijela a návrat plánuje příští týden na menším turnaji v Linci.

Turnaj mistryň se bude hrát od 25. října.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články