Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hlaváčková s Hradeckou si o titul ve Wu-chanu nezahrají

Wu-chan (Čína) - Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou si o deblový titul v čínském Wu-chanu nezahrají. Turnajové šestky ztratily dramatické semifinále s rumunskou dvojicí Irina-Camelia Beguová, Monica Niculescuová 4:6, 6:1 a 8:10 a ani v Číně se první společné trofeje v sezoně nedočkají.

Hradecká s Hlaváčkovou vyhrály ve čtyřhře na okruhu WTA společně jedenáct turnajů včetně dvou grandslamů a dnes bojovaly s Rumunkami hodinu a půl, než zůstaly dva míčky od postupu do finále. V super-tiebreaku od stavu 6:4 prohrály pět výměn, a byť ještě snížily na 8:9, třetí mečbol soupeřek už neodvrátily.

Hradecká s Hlaváčkovou bojují o účast na Turnaji mistryň v Singapuru, v deblovém pořadí jsou aktuálně deváté, tedy o jedno místo za postupující osmičkou dvojic.

Do finále dvouhry postoupila letos podruhé Venus Williamsová. Pětatřicetiletá Američanka odvrátila v tuhém boji s Italkou Robertou Vinciovou mečbol finalistky nedávného US Open a po výhře 5:7, 6:2, 7:6 se dostala do 77. finále v kariéře. Vinciová předtím ve Wu-chanu vyřadila Petru Kvitovou i Karolínu Plíškovou.

Williamsová prozradila, že se poučila ze zápasu své sestry Sereny, jež na US Open s Vinciovou nečekaně v semifinále prohrála a přišla o šanci na kalendářní Grand Slam. "Viděla jsem ten zápas a hodně se od Sereny naučila. Kdyby to šlo, ráda bych jí tohle vítězství dala na US Open, ale bohužel to nejde," řekla Venus a přiznala, že měla štěstí. O 47. titul bude hrát se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články