Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Britové se díky bratrům Murrayovým blíží finále

Glasgow - Andy a Jamie Murrayovi udolali ve čtyřhře semifinále Davisova poháru v pětisetové bitvě australský pár Sam Groth, Lleyton Hewitt 4:6, 6:3, 6:4, 6:7, 6:4. Po čtyřhodinovém boji v Glasgowě získali pro Velkou Británii druhý bod a domácí tým tak před závěrečnými dvouhrami dělí jediné vítězství od postupu do finále.

Jamie a Andy Murrayovi
zdroj: Reuters

Bratrská dvojice, která se v týmové soutěži společně představila v deblu poprvé ve čtvrtfinále proti Francii, se rychle oklepala ze ztráty prvního setu a zápas mohla ukončit ve čtvrté sadě. V těsném tie-breaku ji ale bratři ztratili a hlediště v jejich rodném Skotsku mohlo explodovat nadšením až o dalších 45 minut později.

"Byl to neuvěřitelný zápas, takhle se vrátit po zklamání ze ztráty čtvrtého setu. Dál jsme si vytvářeli šance, drželi jsme při sobě, jak by bratři měli, a povedlo se nám pár slušných returnů," řekl po utkání mladší z bratrské dvojice, třetí hráč světového žebříčku Andy Murray.

Ve druhém semifinále mezi Belgií a Argentinou mají v Bruselu blíž do finále hosté. Druhý bod získali ve čtyřhře Carlos Berlocq a Diego Schwartzman, kteří zdolali domácí dvojici Ruben Bemelmans, Steve Darcis 6:2, 7:6, 5:7 a 7:6.

Semifinále tenisového Davisova poháru:

Glasgow: Británie - Austrálie 2:1 po druhém dnu

A. Murray, J. Murray - Groth, Hewitt 4:6, 6:3, 6:4, 6:7 (6:8), 6:4.

Brusel: Belgie - Argentina 1:2

Bemelmans, Darcis - Berlocq, Mayer 2:6, 6:7 (2:7), 7:5, 6:7 (5:7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články