Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Serena kalendářní Grand Slam nezíská. Italské finále v New Yorku

New York - Americká tenistka Serena Williamsová kalendářní Grand Slam nevybojuje. Světová jednička v semifinále US Open prohrála s Robertou Vinciovou z Itálie 6:2, 4:6 a 4:6, když v rozhodující sadě promarnila vedení 2:0. Vinciovou čeká první velké finále v kariéře, stejně jako její soupeřku a krajanku Flavii Pennettaovou, která zdolala světovou dvojku Simonu Halepovou z Rumunska 6:1 a 6:3. Ve smíšené čtyřhře triumfovali Švýcarka Martina Hingisová a Ind Leander Paes a získali tak třetí grandslamový titul v sezoně.

Serena Williamsová
zdroj: Isifa/EPA

Dvaatřicetiletá Vinciová se postarala o prvotřídní senzaci, protože ve Flushing Meadows nebyla nasazená a s Williamsovou ve čtyřech předchozích zápasech neuhrála ani set. Černou sérii ukončila ve druhé sadě a nevzdala se, ani když ve třetí prohrávala 0:2. Okamžitě sebrala soupeřce servis a totéž se jí povedlo i za stavu 3:3.

Když poté odvrátila dva brejkboly, postup do premiérového finále grandslamu si 43. hráčka světa pohlídala. "Je to jako sen. Jsem ve finále, porazila jsem Serenu, omlouvám se," řekla Vinciová americkým fanouškům. "Je to neuvěřitelný moment, nejlepší okamžik v životě. Ukončit zápas bylo hrozně těžké, ale snažila jsem se nemyslet na zápas ani na to, jak je Serena dobrá," uvedla.

Flavia Pennettaová
zdroj: ČTK/AP autor: Seth Wenig

Třiatřicetileté Pennettaové patří v žebříčku WTA 26. příčka, ale proti Halepové zúročila zkušenosti. První sadu získala italská hráčka za 29 minut a ve druhé ji nerozhodila ani ztráta 1:3. Poté získala pět gamů za sebou a zápas, který byl kvůli dešti o den odložen, po hodině ukončila.

"Je to neuvěřitelné. Ani mě nenapadlo, že bych mohla postoupit takhle daleko, ale myslím, že dneska jsem hrála opravdu výborně," řekla Pennettaová. "Od začátku se snažím nemyslet na los a prostě hraju. Soustředím se jen na to, co mám dělat na kurtu, a vyšlo to. Mám velkou radost," dodala Italka.

Pennettaová si zahraje o jedenáctý titul v kariéře, ale první od března 2014, kdy triumfovala v Indian Wells. Vinciová je na tom podobně, bude usilovat o desátý triumf a první od července 2013. Vzájemnou bilanci má mírně lepší Pennettaová v poměru 5:4. Uspěla i před dvěma lety ve čtvrtfinále US Open, v němž se Italky utkaly dosud naposledy.

Dvouhra - semifinále:

Vinciová (It.) - S. Williamsová (1-USA) 2:6, 6:4, 6:4, Pennettaová (26-It.) - Halepová (2-Rum.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - semifinále: 

Dellacquaová, Švedovová (4-Austr./Kaz.) - Grönefeldová, Vandewegheová (Něm./USA) 6:7 (3:7), 7:5, 7:5. 

Smíšená čtyřhra - finále: 

Hingisová, Paes (4-Švýc./Ind.) - Matteková-Sandsová, Querrey (USA) 6:4, 3:6, 10:7. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články