Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Kvitová zdolala Šafářovou a obhájila titul v generálce na US Open

New Haven (USA) - Petra Kvitová obhájila titul na turnaji v New Havenu, když ve finále porazila krajanku Lucii Šafářovou po třísetové bitvě 6:7, 6:2 a 6:2. Kvitová získala třetí titul v sezoně a sedmnáctý v kariéře. V New Havenu triumfovala i Lucie Hradecká. Společně s Němkou Julií Görgesovou porazily ve finále čtyřhry hladce 6:3 a 6:1 tchajwansko-čínský pár Čchuang Čchia-ťüng, Liang Čchen.

Petra Kvitová
zdroj: AP autor: Fred Beckham

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová potvrdila svoji výjimečnou finálovou bilanci, z 22 účastí v boji o titul prohrála jen pětkrát. Zároveň prodloužila svoji vítěznou sérii proti českým soupeřkám už na šestnáct výher. Proti Šafářové ale musela zápas otáčet. Světová šestka v prvním setu výborně podávala, dobře returnovala a agresivitou se Kvitové vyrovnala.

V tie-breaku Šafářová proměnila třetí setbol, ale pak se rozjela Kvitová. Ve zbytku zápasu hrála důrazněji a přesněji a spoluhráčce z prostějovského klubu povolila jen čtyři hry. Finále vyhrála za dvě hodiny a 18 minut. Šafářovou porazila i v sedmém vzájemném zápase.

Pětadvacetiletá Kvitová letos vyhrála v Sydney, kde v českém finále porazila Karolínu Plíškovou, a poté turnaj na antuce v Madridu. V New Havenu hrála finále již počtvrté za sebou a letošní triumf přidala k titulům z let 2012 a 2014. Ve světovém žebříčku se Kvitová, která podle informací mluvčího Karla Tejkala ukončila před odletem do USA spolupráci s psychologem Michalem Šafářem, posune na čtvrté místo. Zároveň zvýšila své šance na účast na Turnaji mistryň.

Lucie Hradecká získala společně s Němkou Julií Görgesovou v New Havenu první letošní deblový titul. Ve finále porazily hladce 6:3 a 6:1 tchajwansko-čínský pár Čchuang Čchia-ťüng, Liang Čchen. 

Pro Hradeckou se jedná celkově o devatenáctý turnajový titul ve čtyřhře. Po boku Görgesové se radovala poprvé. Nejvíce titulů včetně trofejí z grandslamových US Open a Roland Garros získala s Andreou Hlaváčkovou.

Jihoafričan Anderson vyhrál generálku na US Open ve Winston-Salemu

Jihoafričan Kevin Anderson, druhý nasazený hráč ve finále turnaje ve Winston-Salemu porazil 6:4 a 7:5 Francouze Pierra-Huguese Herberta, který se z kvalifikace dostal až do boje o titul. Trofej pro vítěze podniku ve Winston-Salemu zvedl Anderson nad hlavu po českém tenistovi Lukáši Rosolovi, který zde triumfoval loni.

Patnáctý hráč světa Anderson ve finále ani jednou neztratil podání a dva brejky mu stačily k tomu, aby si připsal třetí turnajový triumf v kariéře. Čekal na něj více než tři roky, naposledy zvítězil v roce 2012 v Delray Beach. Od té doby prohrál sedmkrát ve finále. Naopak 140. hráč světa Herbert ve svém prvním singlovém finále na okruhu ATP neuspěl. Čtyřiadvacetiletý francouzský tenista se věnuje zejména čtyřhře, letos vyhrál s krajanem Nicolasem Mahutem turnaj v Queen's Clubu a v deblovém žebříčku mu patří 21. pozice.

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 754.163 dolarů)

Dvouhra - finále: Kvitová (2-ČR) - Šafářová (4-ČR) 6:7 (6:8), 6:2, 6:2. 

Čtyhřhra - finále: Hradecká, Görgesová (4-ČR) - Čchuang Čchia-ťüng, Liang Čchen (Tchaj-wan/Čína) 6:3, 6:1.

Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu (tvrdý povrch, dotace 695.515 dolarů)

Dvouhra - finále: Anderson (2-JAR) - Herbert (Fr.) 6:4, 7:5. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články