Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Šafářová si před US Open zahraje třetí letošní semifinále, Plíšková vypadla

New Haven (USA) - Lucie Šafářová prošla do semifinále turnaje v New Havenu po velkém boji se slovenskou tenistkou Dominikou Cibulkovou, kterou zdolala 6:7, 6:4, 7:5. O účast ve finále se čtvrtá nasazená česká hráčka utká s Ukrajinkou Lesjou Curenkovou, na kterou narazí příští týden v prvním kole US Open. Curenková v New Havenu porazila v jednom ze čtvrtfinále Karolínu Plíškovou hladce dvakrát 6:2. O postup do semifinále usiluje ještě Petra Kvitová v duelu s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: John Minchillo

Šafářová se probojovala do semifinále potřetí v sezoně a poprvé od květnového French Open, na kterém si zahrála své první grandslamové finále ve dvouhře. S Cibulkovou si poradila po téměř třech hodinách a nepříznivou vzájemnou bilanci se slovenskou hráčkou vylepšila na 2:4.

V prvním setu Šafářová neudržela vedení 4:0 a ztratila ho v tie-breaku. Podobně málem dopadla druhá sada. Česká tenistka vedla 4:1, ale soupeřka srovnala na 4:4. Za stavu 5:4 ale udělala Cibulková dvě dvojchyby a darovala Šafářové set. Rozhodující sadu rozhodl maratonský dvanáctý game, v němž Šafářová při podání soupeřky využila čtvrtý mečbol.

S Curenkovou se dosud střetla jen jednou loni na US Open a v 1. kole vyhrála ve třech setech.

Pátá nasazená Plíšková nedokázala v utkání s Curenkovou (46. v žebříčku WTA) proměnit ani jeden ze tří brejkbolů a sama přišla o podání čtyřikrát. Ukrajinka, která se do turnaje dostala až díky odstoupení Rumunky Simony Halepové, předtím porazila Barboru Strýcovou. Nyní ji čeká už třetí česká tenistka.

Tenisový turnaj žen v New Havenu:

Dvouhra - čtvrtfinále: Šafářová (4-ČR) - Cibulková (SR) 6:7 (4:7), 6:4, 7:5, Curenková (Ukr.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články