Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Veselý postoupil ve Winston-Salemu, Rosol naopak skončil

Winston-Salem - Tenista Lukáš Rosol titul na turnaji ve Winston-Salemu neobhájí. Český hráč ve druhém kole podlehl v repríze loňského finále šestnáctému nasazenému Jerzymu Janowiczovi z Polska 3:6, 2:6. Osmifinále si naopak zahraje Jiří Veselý. Jedenáctý nasazený hráč porazil Slováka Martina Kližana 6:3, 6:4.

Lukáš Rosol
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Catalin Soare

Zatímco v minulém roce dokázal Rosol ve finále Janowiczovi odvrátit dva mečboly a nakonec po třísetové bitvě získat titul, tentokrát na soupeře nestačil. V prvním setu promarnil v maratonském třetím gamu, v němž se šlo osmkrát přes shodu, pět brejkbolů a další příležitost už ve zbytku zápasu nedostal.

Veselý, který měl jako nasazený hráč v úvodním kole generálky na US Open volno, sebral Kližanovi hned první servis a náskok udržel, přestože v devátém gamu nemohl set dlouho zakončit. Slovenský tenista, jenž do hlavní soutěže prošel z kvalifikace, odvrátil pět setbolů a sám si vypracoval čtyři brejkboly. Po devíti shodách ale nakonec Veselý uspěl a ve druhém setu už zápas hladce dotáhl k postupu.

Tenisový turnaj mužů ve Winston-Salemu:

Dvouhra - 2. kolo: Veselý (11-ČR) - Kližan (SR) 6:3, 6:4, Janowicz (16-Pol.) - Rosol (ČR) 6:3, 6:2, Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) - García-López (5-Šp.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články