Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Williamsová je v Cincinnati znovu ve finále, utká se s Halepovou

Cincinnati (USA) - Americká tenistka Serena Williamsová si po roce opět zahraje v Cincinnati ve finále. Světová jednička v semifinále porazila Elinu Svitolinovou z Ukrajiny 6:4, 6:3 a titul bude obhajovat proti Rumunce Simoně Halepové, která si poradila 6:2, 6:1 se Srbkou Jelenou Jankovičovou. 

Serena Williamsová
zdroj: AP autor: John Minchillo

"Dneska jsem hrála opravdu agresivně a pomohlo mi to. Doufám, že mi to ještě pár týdnů vydrží," řekla Williamsová, která může na blížícím se US Open zkompletovat kalendářní Grand Slam. "Proto jsem ani moc nepřemýšlela o semifinále, ale spíš o zápasech co mě čekají v nejbližších týdnech," dodala.

Pro Halepovou výhra nad přemožitelkou Karolíny Plíškové ze 3. kola znamená, že se v pondělí vrátí na druhé místo světového žebříčku. Z něj sesadí Rusku Marii Šarapovovou a na blížícím se US Open bude mít jistotu, že na Williamsovou případně narazí až ve finále.

Williamsová bude v Cincinnati usilovat o pátý titul v sezoně, Halepová o čtvrtý. Obě hráčky čeká třetí vzájemný zápas v sezoně a sedmý celkově. Williamsová s Halepovou na kurtu ještě neprohrála, jedinou ztrátu zaznamenala letos v Indian Wells, kde do utkání nenastoupila kvůli zranění kolena.

Tenisový turnaj žen a mužů v Cincinnati (tvrdý povrch)

Ženy (dotace 2,701.240 dolarů)

Dvouhra - semifinále: S. Williamsová (1-USA) - Svitolinová (14-Ukr.) 6:4, 6:3, Halepová (3-Rum.) - Jankovičová (Srb.) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články