Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Murray po dvou letech udolal Djokoviče a ovládl turnaj v Montrealu

Montreal – Andy Murray dokázal porazit po osmi prohrách v řadě světovou jedničku Novaka Djokoviče a získal titul na turnaji v Montrealu. Nedělní finále Rogers Cupu vyhrál 6:4, 4:6 a 6:3. Už díky postupu do finále se Murray v novém vydání světového žebříčku dostal ze třetího místa na druhé.

Andy Murray
zdroj: ČTK/AP/Paul Chiasson

Osmadvacetiletý Brit čekal na vítězství nad srbským vrstevníkem od vyhraného finále ve Wimbledonu v roce 2013. Sérii ukončil v tříhodinovém maratonu, v němž získal letošní čtvrtý titul. Vítězství pak věnoval své trenérce Amélii Mauresmové, která o víkendu porodila chlapečka.

"Viděl jsem nějaké fotky, ale nemluvil jsem s ní. Myslím, že je pořádně unavená a zcela pochopitelně já a tenis jsou ty poslední věci, na které by myslela," uvedl Murray, jehož manželka Kim by pro změnu měla přivést jejich první dítě na svět v únoru.

Murray počítá s tím, že do konce roku se bude muset bez Mauresmové obejít. "Připravovali jsme se na to půl roku. Do konce roku bude se mnou na turnajích Jonas (Björkman)," prohlásil. "Všechno ostatní záleží na Amélii. Až se jí bude chtít, tak si promluvíme, jestli chce zůstat doma, nebo pokračovat," dodal.

Obrovskou bitvu s Djokovičem rozhodl ve třetím setu jediný brejk na 2:0. V maratonském pátém gamu s deseti shodami pak Murray odvrátil šest brejkbolů a později sám proměnil až pátý mečbol. "Vždycky, když potřeboval, předvedl skvělé podání. Nemohl jsem s tím moc dělat," uvedl Djokovič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články