Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Jarní sezonu Kvitové ovlivnila mononukleóza, hrát bude pod dohledem lékařů

Toronto - Tenistka Petra Kvitová prodělala na jaře mononukleózu, která byla příčinou její únavy a herní pauzy. Zjistili to lékaři v Centru pohybové medicíny v Praze, když před jejím odjezdem na turnaje do zámoří odhalili při rozboru krve stopy tohoto virového onemocnění.

Podle tiskového mluvčího světové čtyřky Karla Tejkala nic nebrání tomu, aby Kvitová hrála dál turnaje, bude ale pod dozorem lékařů. "Petra má povolení hrát, je ale pod stálým lékařským dohledem," řekl Tejkal. Tenistka zároveň podstoupí odpovídající léčbu. "Její doba se nedá odhadnout," doplnil Tejkal.

Kvitová v březnu a dubnu nestartovala více než měsíc a půl na turnajích. Kvůli únavě a oslabené imunitě se tehdy odhlásila z prestižního turnaje v Indian Wells, chyběla pak i v Miami a do hry se vrátila až při fedcupovém utkání proti Francii.

V dalším průběhu sezony dokázala vyhrát turnaj v Madridu, na němž porazila i světovou jedničku Serenu Williamsovou. Na grandslamech ale bylo jejím maximem osmifinále French Open, při obhajobě titulu ve Wimbledonu vypadla ve třetím kole.

V tomto týdnu se zúčastní turnaje v Torontu, kde bude plnit roli nasazené trojky. V prvním kole má Kvitová volný los.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články