Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plíšková si splnila jeden ze snů a pomýšlí na Turnaj mistryň

Stanford (USA) - Karolína Plíšková si postupem do světové desítky dvouhry žebříčku WTA, kam se poprvé v kariéře dostane v pondělí, splní jeden ze svých snů. Už se těší, až se mezi elitou uvidí na vlastní oči. S trenérem už pošilhávají po účasti na Turnaji mistryň.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

"Tohle byl jeden z prvních snů, co jsem kdy měla, dostat se do desítky. Jsem ráda, že se to povedlo. Už je to pár let, co jsem o tom snila," řekla Plíšková z turnaje ve Stanfordu, kde plní roli nasazené čtyřky. "Je sice fantastické být v Top 10, navěky už to tak bude, ale na druhou stranu mi přijde, že je skoro stejné, jestli jsem jedenáctá nebo desátá. Akorát papírově to vypadá jinak," uvedla.

O tom, že se v pondělním vydání dvouhry dostane do Top-10, se dozvěděla ze sociálních sítí a od trenéra Jiřího Vaňka. "Nikdy tomu nevěřím, dokud to neuvidím, ale snad to dopadne," řekla a plánovala, že si v pondělí svoji pozici zkontroluje. "Nevím, jestli si vzpomenu hned ráno, ale určitě to chci vidět na vlastní oči."

Do desítky z "gauče"

Letošní vítězka turnaje v Praze a finalistka dalších tří turnajů WTA už na desítku letos několikrát 'ťukala', ale dostane se tam až nyní díky tomu, že Polce Agnieszce Radwaňské ubudou body za loňský titul v Montrealu. Mezi elitu se tak posune, aniž v posledních týdnech hrála. "Je to trošku divné, ale kdyby to tak šlo pořád, tak bych to brala. Můžu ležet doma na gauči a posunovat se na rankingu," smála se.

Rodačku z Loun může posun do desítky před sérií amerických turnajů, vrcholících US Open, povzbudit. "Na kurtu si to musím pořád všechno uhrát sama. Nebudu se soustředit na to, že jsem hráčka desítky. Soupeřky budou proti mně hrát pořád super tenis, budu muset být pořád připravená a hrát, jako kdybych byla 20 nebo 30," řekla.

Pokud se bude Plíškové dařit i ve zbytku sezony, může se poprvé kvalifikovat na Turnaj mistryň pro nejlepší osmičku. "Určitě jeden z cílů můj a Jirky," řekla nyní sedmá hráčka v pořadí roku pro vrchol sezony v Singapuru. "Je deset turnajů do konce roku a hodně věcí se může změnit, zlepšit i zhoršit. Uvidíme, jak to dopadne," dodala.

Třiadvacetiletá Plíšková má nyní i další sny. "Jsou samozřejmě nějaké ještě větší, které jsou trochu těžší," naznačila nejspíš grandslamový titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články