Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Murray nečekaně vypadl ve Washingtonu s Gabašvilim

Washington - Andy Murray nezačal s přípravou na US Open vůbec ideálně. Třetí tenista světa skončil ve Washingtonu už ve 2. kole po prohře s Rusem Tejmurazem Gabašvilim 4:6, 6:4 a 6:7 (4:7). 

Zklamaný Andy Murray
zdroj: AP autor: Nick Wass

Nejvýše nasazený Murray měl v 1. kole volno a v duelu s 53. hráčem světa Gabašvilim čelil tvrdému servisu. Soupeř nastřílel 11 es. "V tie-breaku jsem nedal return do kurtu a sám nepodával nejlépe," hodnotil Murray po utkání, které mohl vyhrát, ale za stavu 5:4 v rozhodující sadě nedokázal zápas doservírovat.

"Není to nejlepší úvod, ale hrál jsem na tvrdém povrchu po skoro pěti měsících a po pěti dnech tréninku a nepohyboval jsem se špatně. Mám určitě prostor ke zlepšení a je čas na tom zapracovat, abych si připsal nějaké výhry," řekl Murray.

Murray se stal prvním nejvýše nasazeným hráčem ve Washingtonu po 22 letech, který prohrál svůj úvodní zápas v turnaji. Tím posledním byl v roce 1993 jeho bývalý trenér Ivan Lendl v roce 1993. Brit nebyl jediným nasazeným, pro kterého turnaj skončil ve 2. kole. Se soutěží se rozloučili také pětka Kevin Anderson z JAR, devítka Viktor Troicki ze Srbska nebo jedenáctka Bernard Tomic z Austrálie.

Ve čtyřhře viděli diváci druhý nejdelší tie-break v deblu. Kolumbijci Robert Farah a Juan Sebastian Cabal ve vítězném utkání nad americkou dvojicí Austin Krajicek, Nicholas Monroe získali zkrácenou hru první sady 25:23. Delší tie-break se ve čtyřhře hrál jen ve Wimbledonu v roce 1985, kdy Michael Mortensen a Jan Gunnarsson zdolali Johna Frawleyho a Victora Pecciho v tie-breaku čtvrté sady 26:24.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články