Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vaidišová poprvé na turnajích v Česku. Nejdříve v Plzni a pak v Praze

Praha - Nicole Vaidišová si poprvé od návratu k profesionální kariéře zahraje na turnajích v Česku. Příští týden bude hrát bývalá světová sedmička, nyní 297. hráčka žebříčku WTA, na turnaji ITF v Plzni a od 10. srpna se díky divoké kartě objeví i na akci stejné kategorie v Praze na Štvanici.

V Plzni se na dvorcích TK Slavie Plzeň hraje s dotací 25 tisíc dolarů a Vaidišová se dostala přímo do hlavní soutěže. Jedničkou by měla být Andrea Hlaváčková a dvojkou Barbora Krejčíková, kterou trénuje wimbledonská vítězka Jana Novotná.

Pražský turnaj nazvaný Advantage Cars Prague Open spojuje na Štvanici akci ITF žen a challenger ATP mužů. V případě tenistek má dotaci 75 000 dolarů a Vaidišová dostala od organizátorů divokou kartu. "Těším se, protože doma hraju vždycky ráda, mám tady rodinu a kamarády. Na druhou stranu je to trošku svazující, protože se člověk chce ukázat," řekla už dříve serveru časopisu Tennis Arena.

Na pražský turnaj nepěkné vzpomínky

Na Štvanici hrála Vaidišová naposledy v roce 2009 tehdejší turnaj WTA. Tenkrát byla hvězdou, ale už začínala její první část kariéry pohasínat a po špatném výkonu vypadla hned v 1. kole. "Upřímně: trošku jsem účast zvažovala. Víme, jak to na Štvanici dopadlo naposledy, ale doufám, že to zvládnu," řekla Vaidišová.

V Praze jsou přihlášeny také fedcupové reprezentantky Denisa Allertová a Klára Koukalová. Mužský challenger má dotaci 42 500 eur a z českých hráčů se do hlavní soutěže, ve které je sedm zástupců Top 100, dostal jen Adam Pavlásek.

Šestadvacetiletá Vaidišová se k tenisu vrátila loni na podzim a startovala na devíti akcích nižší kategorie ITF a pak se dvakrát představila v hlavní soutěži na WTA Tour - v březnu v mexickém Monterrey a v Miami; jednou neuspěla v kvalifikaci.

Během let 2004 až 2008 vyhrála Vaidišová šest turnajů WTA a zahrála si semifinále grandslamových Roland Garros a Australian Open a čtvrtfinále Wimbledonu. Kariéru přerušila před pěti lety kvůli zdravotním potížím a ztrátě motivace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články