Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Šafářová a Berdych budou usilovat o čtvrtfinále

Londýn - Poslední dva čeští zástupci ve dvouhrách nastoupí ve Wimbledonu v boji o čtvrtfinále. Šafářová se od 12:30 střetne s Coco Vandewegheovou z USA. Berdycha čeká Gilles Simon z Francie.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Po vyřazení obhájkyně titulu Petry Kvitové drží české barvy ve hře mezi ženami loňská semifinalistka Šafářová. S Vandewegheovou (47. v žebříčku WTA) se dosud nestřetla. "Výborně servíruje, jde agresivně do úderů a na trávě bude nebezpečná," očekává Šafářová. Může se stát i mstitelkou krajanek na tomto turnaji. Ve 3. kole zdolala Sloane Stephensovou z USA, která předtím vyřadila Barboru Strýcovou, Vandewegheová zase ve 2. kole zastavila Karolínu Plíškovou. "Uvidíme," usmála se Šafářová.

Loňským semifinále ve Wimbledonu se Šafářová odrazila k životním výsledkům. Její vzestup vyvrcholil postupem do finále Roland Garros. A jak někteří říkají, dobrá hra v Paříži je nejlepší příprava na Wimbledon. "Doufám, že jo," přála si Šafářová.

Lucie Šafářová
zdroj: AP autor: Alastair Grant

Berdych postupem do osmifinále vylepšil o jedno kolo svůj loňský výsledek a bude hrát o čtvrtou účast ve wimbledonském čtvrtfinále. Se Simonem má nepříznivou bilanci 4:6, ale letos v Rotterdamu jasně vyhrál a povolil mu jen tři hry. "Poslední zápas byl dobrý, vítězný," řekl Berdych.

Již potřetí se letos ve Wimbledonu střetne s francouzským soupeřem. V 1. kole to byl Jérémy Chardy, pak Nicolas Mahut. "Soupeř jako soupeř, to nehraje roli," podotkl Berdych. Proti Francouzům má ve Wimbledonu bilanci 7:1, prohrál jen s Julienem Benneteauem v 1. kole 2004 při svém debutu v Londýně.

Mezi hlavní lákadla pondělního programu, přezdívaného Manic Monday (šílené pondělí), jelikož se hrají všechny osmifinálové zápasy dvouhry mužů i žen, bude duel amerických sester Sereny a Venus Williamsových. "Já bych fandila Venus," řekla světová jednička Serena a Venus dodala: "Já zase Sereně."

Pondělní program:

Centrální dvorec (začátek 14:00): S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová (16-USA), Karlovič (23-Chorv.) - Murray (3-Brit.), Bautista (20-Šp.) - Federer (2-Švýc.).

Kurt č. 1 (14:00): Šarapovová (4-Rus.) - Dijasová (Kaz.), Wawrinka (4-Švýc.) - Goffin (16-Belg.), Djokovič (1-Srb.) - Anderson (14-JAR).

Kurt č. 2 (12:30): 3. zápas Berdych (6) - Simon (12-Fr.)

Kurt č. 3 (12:30): 1. zápas Šafářová (6) - Vandewegheová (USA)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články