Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plíšková je v Eastbourne v osmifinále, Šafářová a Strýcová vypadly

Eastbourne (Británie) - Karolína Plíšková postoupila na trávě v Eastbourne do osmifinále. Osmá nasazená tenistka navázala na vydařené vystoupení na předchozím turnaji v Birminghamu, kde došla až do finále, a ve druhém kole porazila Casey Dellacquaovou z Austrálie 6:4, 7:5. Přechod na trávu se nevydařil finalistce Roland Garros Lucii Šafářové, jež svůj první zápas od pařížské antuky prohrála. Vypadla také Barbora Strýcová.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Tertius Pickard

Jedenáctá hráčka světového žebříčku, jež měla v Eastbourne na úvod volný los, získala první set hladce za 32 minut, ve druhé sadě se ale dostala do problémů. Přišla o podání a prohrávala už 2:5, pak ale získala pět her za sebou a zápas ukončila jedenáctým esem. O čtvrtfinále se Plíšková utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, s níž v dosavadních dvou zápasech na tvrdém povrchu a antuce nezískala ani set.

Šestá hráčka světa a turnajová trojka Šafářová podlehla v druhém kole 6:7 a 4:6 Slovence Dominice Cibulkové. Česká tenistka nastoupila poprvé od prohraného pařížského finále se Serenou Williamsovou a do Wimbledonu půjde s pouhými dvěma odehranými sety na trávě. Na londýnském grandslamu bude Šafářová obhajovat semifinále, na cestě do něj loni porazila právě i Cibulkovou. Slovenské tenistce tak zatím vychází návrat na okruh po čtyřměsíční pauze po operaci paty.

Neúspěšnou tříhodinovou bitvu o osmifinále svedla Strýcová s Italkou Sarou Erraniovou, které podlehla 2:6, 7:6 a 6:7. V duelu, v němž si soupeřky vzaly celkem čtrnáctkrát podání, měla česká tenistka k vítězství blíž. V tie-breaku rozhodujícího setu vedla 6:4, ale ani jeden z dvou mečbolů nevyužila a zkrácenou hru prohrála 7:9.

Nachlazení vyřadilo z turnaje stejně jako Petru Kvitovou i Němku Angelique Kerberovou. Finálová přemožitelka Plíškové z Birminghamu, která měla v generálce na Wimbledon plnit roli šesté nasazené hráčky, se pořadatelům omluvila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články