Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Šafářová: Už začínám myslet na Turnaj mistryň

Praha - Lucie Šafářová prožila nejtěžší, a zároveň nejpovedenější grandslam v kariéře. V Paříži se dostala do finále dvouhry a ovládla turnajového pavouka ve čtyřhře. Poprvé v kariéře se tak dostala do první desítky žebříčku WTA a pomalu začíná myslet na Turnaj mistryň, kam se na konci sezony probojuje osm nejlepších tenistek světa. 

"Trvalo mi dlouhých 12 let, než jsem se do desítky probojovala. O to víc jsem za to teď vděčná. Samozřejmě člověk má pořád sny být na tom lépe. Zvednout grandslamovou trofej nad hlavu, být první na světě," svěřila se osmadvacetiletá tenistka.

Šafářová doufá, že finále grandslamové dvouhry nebude jejím kariérním maximem, velkohubými prohlášeními však šetří. "Člověk to musí brát krok po kroku. Teď jsem udělala krásný první krok, tak doufám, že další budou následovat," plánuje. "Už pomalu začínám myslet na Turnaj mistryň, ale cesta tam je ještě dlouhá," dodává.

Nejdřív poctivě zregenerovat

Prvním krokem na dlouhé cestě nyní bude odpočinek po vysilujícím turnaji v Paříži. "Budu teď týden doma. Po náročném Roland Garros je potřeba odpočívat. Je to dvacet dnů, co jsem neměla žádný den volna, takže ke konci se únava opravdu kupila. Ale emoce z těch krásných vítězství člověka ženou kupředu, takže až teď teprve to nějak doléhá," přiznává Šafářová.

"Každý den jsem byla u fyzioterapeutů a snažila se co nejvíce zregenerovat pro nadcházející utkání. Vždycky jsem začínala ledovou lázní. Vydržet pět, deset minut v ledové vodě, která má 10 °C, to je asi nejnepříjemnější pasáž. Pak přišla lehká masáž a pak speciální pozornost více namoženým partiím. Jsem ale ráda, že jsem to přečkala bez většího zranění," popisuje novopečená světová sedmička.

Ani na dalším grandslamu, londýnském Wimbledonu, se ale Šafářová nemíní vzdát čtyřhry a šetřit síly na prestižnější klání ve dvouhře. "Ve Wimbledonu budu dál kombinovat dvouhru a čtyřhru. Přece jen teď padlo, že bychom se měli pokusit o grandslam. S Bethanií (Mattekovou-Sandsovou) jsme vyhrály první dva grandslamy sezony, takže si nemůžeme nechat Wimbledon ujít," plánuje Šafářová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články