Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová bude hrát s Rumunkou Beguovou na centrkurtu

Paříž - Petra Kvitová se podruhé na letošním Roland Garros představí na centrálním dvorci. Čtvrtá nasazená česká hráčka na kurtu Philippa Chatriera otevře víkendový program a v utkání třetího kola se od 11:00 utká s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou. French Open vysílá celý den ČT sport i náš web.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Sydney Low

Kvitová, která v Paříži v minulých dvou letech ve třetím kole skončila, Beguovou před třemi týdny porazila ve dvou setech ve čtvrtfinále v Madridu. "Dobře se tam hýbala. Musela jsem ukončovat i na síti a jít si pro míče hodně brzy po odskoku a hnát ji. Když se dostanu do kleští, tak nemám šanci," řekla před zápasem.

V prvních dvou kolech se Kvitová se soupeřkami trápila ve třech setech a doufá, že s kvalitou další protivnice (Beguová je třicátá nasazená) se zvedne i její výkon. "Tím se snažím trošku uklidnit," uvedla dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

Před turnajem o sobě Kvitová řekla, že nepatří ani do širšího okruhu favoritek. K tomu přispívají i těžké míče, které tolik neletí a neprospívají její agresivní hře. Proto sama nevěděla, co od sebe v dalším duelu čekat. "Mám takovou hru a ani David (kouč Kotyza) neví, co přijde. Nevím, proč to tak dělám, ale taková jsem," řekla.

Sobotní program (začátky v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera: Kvitová (4-ČR) - Beguová (30-Rum.), Djokovič (1-Srb.) - Kokkinakis (Austr.), Gasquet (20-Fr.) - Anderson (15-JAR), S. Williamsová (1-USA) - Azarenková (27-Běl.).

Kurt Suzanne Lenglenové: Murray (3-Brit.) - Kyrgios (29-Austr.), Van Uytvancková (Belg.) - Mladenovicová (Fr.), Kuzněcov (Rus.) - Nadal (6-Šp.), Pironkovová (Bul.) - Stephensová (USA).

Kurt č. 1: Petkovicová (10-Něm.) - Erraniová (17-It.), Goffin (17-Belg.) - Chardy (Fr.), Bolelli (It.) - Ferrer (7-Šp.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články