Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sampras sehraje v Praze exhibici se Štěpánkem

Praha - Bývalá dlouholetá světová tenisová jednička a vítěz rekordních 14 grandslamových turnajů Američan Pete Sampras zavítá koncem roku do Prahy a v O2 Areně sehraje exhibici s daviscupovým reprezentantem Radkem Štěpánkem. Na dnešní tiskové konferenci v Praze to oznámili zástupci společnosti Česká sportovní, která pořádala i pražské zápasy NHL. Tenisová exhibice je naplánována na pondělí 1. prosince, o dva dny dříve se slavný Američan představí slovenským fanouškům v Bratislavě proti Dominiku Hrbatému.

"Pete bude v Praze poprvé. Radka Štěpánka jsme mu za soupeře vybrali proto, že je šoumen," uvedla bývalá česká tenisová reprezentantka Petra Langrová, která exhibici připravuje. "Sampras přiletí den před zápasem a odletí den po něm. Plánujeme jeho návštěvu spojit i s charitou, ale zatím je vše teprve na začátku," dodala.

Langrová odletí příští týden do USA, aby doladila detaily Samprasovy návštěvy. "Letím do Los Angeles za jeho bratrem Gusem k dalšímu jednání. Jedno je však jisté - Pete by měl být v Praze ve vrcholné formě, protože ho hned poté čeká Masters veteránů v Londýně, což je pro něj hodně prestižní," prohlásila Langrová.

Sampras je stále ve formě

O tom, že Sampras neztratil nic ze svého umu, přesvědčil již loni při sérii tří exhibičních duelů proti tehdejší světové jedničce Rogeru Federerovi. Všechny zápasy měly vyrovnaný průběh a jeden z nich dokonce americký veterán vyhrál. Letos si v San Jose hladce poradil s předním německým hráčem Tommym Haasem, v dalším duelu jej zdolal Federer.

Během profesionální kariéry, kterou Sampras oficiálně ukončil v roce 2003, si vydělal přes 43 milionů dolarů. Tím rovněž vévodí historickému pořadí nejlepších tenistů, i když jej o tento primát zřejmě ještě do konce sezony připraví Federer. Sedmatřicetiletý rodák z Washingtonu má na svém kontě celkem 64 turnajových vítězství včetně sedmi titulů z Wimbledonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články