Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Berdych a Šafářová v Římě postupují, Hradecká končí

Řím - Tenistka Lucie Šafářová bojovala na turnaji v Římě o postup do 2. kola téměř tři hodiny, Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou nakonec po obratu ve třetím setu zdolala 7:6, 6:7, 6:4. Po velkém boji naopak skončil v úvodním kole start Lucie Hradecké v hlavní soutěži. Na italské antuce nestačila na bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou a běloruské soupeřce podlehla za dvě hodiny a 24 minut 5:7, 6:2 a 1:6. Hladkou výhrou zahájil podnik série Masters Tomáš Berdych. Šestý nasazený, jenž měl v úvodním kole volný los, porazil domácího Mattea Donatiho 6:2, 6:4.

Berdych, který minulý týden došel v Madridu do semifinále, přehrál hráče z konce třetí stovky světového žebříčku za 76 minut. Ve třetím kole ho čeká lepší ze zápasu Grigor Dimitrov - Fabio Fognini.

Dvanáctá nasazená Šafářová musela ve všech setech dotahovat náskok soupeřky. Zatímco úvodní sadu zachránila osmadvacetiletá Češka v tie-breaku, druhou zkrácenou hru získala o osm let mladší Slovenka. Schmiedlová, která ve světovém žebříčku figuruje v závěru první padesátky, pak sice zahájila rozhodující set ztrátou podání, hned se ale oklepala a ujala se vedení 4:1.

Pak ale začala na kurtu kralovat světová čtrnáctka. Získala dalších pět her, čtyři z nich bez ztráty fiftýnu, a po dvou hodinách a 52 minutách proměnila první mečbol. Její další soupeřkou bude Alexandra Dulgheruová z Rumunska, která do hlavní soutěže prošla z kvalifikace.

Devětadvacetiletá Hradecká, která se po prohře v posledním duelu kvalifikace dostala do hry na poslední chvíli jako náhradnice, vzala Azarenkové jako první podání. Náskok ale neudržela a soupeřka si dalším brejkem ve dvanácté hře zajistila úvodní sadu. Téměř hodinu tenistky bojovaly i ve druhém setu, v němž si česká tenistka vynutila pokračování duelu. Úvod rozhodující sady jí ale utekl, Azarenková šla do vedení 4:0 a zápas už nepustila.

Hradecká si v Římě spravila náladu ve čtyřhře, v níž tvoří s Andreou Hlaváčkovou šestý nasazený pár. V úvodním kole porazily domácí dvojici Karin Knappová, Roberta Vinciová 6:3, 6:4.

Tenisový turnaj v Římě, 1. kolo:

1. kolo:

Šafářová (12-ČR) - A. K. Schmiedlová (SR) 7:6 (8:6), 6:7 (3:7), 6:4
Azarenková (Běl.) - Hradecká 7:5, 2:6, 6:1

Hlaváčková, Hradecká (6-ČR) - Knappová, Vinciová (It.) 6:3, 6:4.

2. kolo:

Berdych (6-ČR) - Donati (It.) 6:2, 6:4

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články