Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Veselý porazil Gimena a postoupil v Bukurešti do finále

Bukurešť - Jiří Veselý postoupil podruhé v sezoně do finále a na antukovém turnaji v Bukurešti bude hrát o druhý titul. První trofej v kariéře získal letos v lednu při premiérovém finálovém startu v Aucklandu. V rumunské metropoli porazil v semifinále Španěla Daniela Gimena 2:6, 6:1, 6:4 a v neděli se o titul utká s dalším Španělem Guillermem Garcíou, čtvrtfinálovým přemožitelem Lukáše Rosola.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK/AP autor: Lionel Cironneau

Jedenadvacetiletý český reprezentant se s Gimenem utkal na okruhu ATP o účast ve finále podruhé za poslední dva týdny a oplatil mu semifinálovou porážku z turnaje v Casablance. V úvodu duelu to ovšem vypadalo, že Veselý prohraje s Gimenem i třetí zápas v kariéře.

V prvním setu přišel 46. hráč světového žebříčku třikrát o podání a za půl hodiny sadu ztratil. Ve druhé se ale situace na kurtu otočila a Veselý ji snadno získal 6:1. Poslední set pak rozhodl jediný brejk, který se českému hráči podařil ve třetí hře. Sám soupeři žádnou šanci při svém servisu nenabídl a čistou hrou duel dopodával.

"Být ve finále podniku ATP je vážně mimořádné. Zkusím se co nejlépe připravit a dát do toho všechno. V každém případě si to užiju, bude to mimořádný den," řekl Veselý. S Garcíou se na okruhu ATP ještě nepotkal, na challengerech s ním má bilanci 1:2.

I ve třetí sezoně za sebou tak bude mít turnaj v Bukurešti českého finalistu. V roce 2013 tam triumfoval Lukáš Rosol, vloni duel o titul prohrál. V žebříčku ATP Veselý příští týden vystřídá Rosola v roli české dvojky. Zatímco Veselý si finálovou účastí vylepší osobní maximum zhruba na 34. místo, Rosol se po vyřazení ve čtvrtfinále propadne na začátek páté desítky.

Tenisový turnaj mužů v Bukurešti (antuka, dotace 494 310 eur):

Dvouhra - semifinále: Veselý (7-ČR) - Gimeno (Šp.) 2:6, 6:1, 6:4, García (5-Šp.) - Monfils (2-Fr.) 6:7 (2:7), 6:4, 6:2.
 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články