Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Turnaj WTA se vrací do Prahy. O titul se poperou hvězdy včetně Češek

Praha – Čeští fanoušci se opět mohou těšit, že na vlastní oči uvidí ty nejlepší světové tenistky. V Praze se po pěti letech uskuteční turnaj okruhu WTA a hlavním lákadlem je start předních domácích hráček. Světová dvanáctka Karolína Plíšková či třináctka Lucie Šafářová patří k favoritkám akce J&T Banka Prague Open, která se s dotací 250 tisíc dolarů uskuteční od pondělí do soboty 2. května na antukových dvorcích pražské Sparty ve Stromovce. Přímé přenosy turnaje sledujte od pondělí na ČT sport nebo na našem webu.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Mezi adeptky na postup do závěrečných kol se řadí i Barbora Strýcová, finalistka dosud posledního turnaje WTA v Česku, který se hrál na Štvanici v roce 2010. Tamtéž se poslední domácí vítězkou stala v roce 1998 Jana Novotná.

V hlavní soutěži je zatím šest českých hráček. Zmiňované elitní trio doplňují Tereza Smitková, Kateřina Siniaková a díky divoké kartě Klára Koukalová. Další volnou kartu nejspíše obdrží Denisa Allertová a v kvalifikaci bude hrát dalších šest Češek.

"Je to příležitost vidět hrát na domácí půdě české holky, které jsou pro nás prioritou," uvedla ředitelka turnaje Petra Černošková. "Přijde hodně známých, kteří nejezdí na turnaje, a jsem ráda, že mě taky uvidí hrát naživo. Nervózní z toho snad nebudu, jelikož nejsem typ, kterého to svazuje," řekla Plíšková

Ze světové špičky přijede světová desítka Carla Suárezová ze Španělska, dvojnásobná grandslamová šampionka Světlana Kuzněcovová z Ruska, Italka Camila Giorgiová či nadějná Švýcarka Belinda Bencicová. "Startovní pole je na to, že jde o nejmenší turnaj na WTA, dost silné. Pro diváky je ale dobře, že přijede tolik dobrých hráček," řekla Plíšková.

Za licenci zaplatili pořadatelé milion dolarů na pět let. Díky tomu povýšili z turnaje ITF, který se ve Stromovce hrál v minulých letech. Letošní investice promotéra akce České sportovní tak dosáhnou ke 40 milionům korun.

Kvalifikace začne v sobotu, hlavní soutěž v pondělí a finále se bude hrát v sobotu 2. května od 11:00. Vstup je zdarma a do Stromovky bude fungovat kyvadlová doprava od stanice metra Holešovice. Centrkurt má kapacitu 2500 míst.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články