Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rosol a Veselý postoupili v Bukurešti do čtvrtfinále

Bukurešť - Lukáš Rosol postoupil do čtvrtfinále turnaje v Bukurešti, na němž si zahrál svá první dvě finále v kariéře na ATP Tour. Mezi nejlepších osm se na antuce v rumunské metropoli dostal také Jiří Veselý.

Bukurešťský vítěz z roku 2013 a loňský finalista Rosol v druhém kole porazil Srba Dušana Lajoviče 4:6, 6:4 a 6:3. Devětadvacetiletý Čech udolal o pět let mladšího soupeře za dvě hodiny a také v druhém vzájemném duelu nad ním zvítězil ve třech setech.

Rosol měl coby čtvrtý nasazený v úvodním kole volno a dnes si připsal první letošní výhru na antuce. Na cestě za vítězstvím odvrátil 14 z 18 brejkbolů. Naopak pouze jednomu brejkbolu čelil Veselý v duelu druhého kola proti Maliku Džazírímu z Tunisu. Jednadvacetiletý český tenista zvítězil bez ztráty podání hladce 6:3, 6:1.

O postup do čtvrtfinále se Veselý utká se třetím nasazeným Ivem Karlovičem z Chorvatska, s nímž jediný předchozí duel vloni na antuce v Düsseldorfu prohrál ve dvou tie-breacích. Rosola čeká rovněž podruhé v kariéře Španěl Guillermo García-López, s nímž se před dvěma lety v rumunské metropoli úspěšně utkal o titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články