Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Pála: Tři nula vypadá lehce, ale snadné to určitě nebylo

Ostrava - Kapitán českého týmu Petr Pála si ani nestihl ve shonu užít radost z dalšího postupu týmu do finále Fed Cupu. Jeho svěřenkyně porazily v semifinále v Ostravě Francii 3:1 a mají na dosah čtvrtý titul za pět let.

Petr Pála
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Když měl Pála říct, jak si vychutnal další účast ve finále, tak jen přitakal: "Jo, Jo." Po rozhodujícím třetím bodu Petry Kvitové totiž neměl čas si pořádně postup užít. "Je to v rychlém shonu, Chodím jeden rozhovor za druhým, hrála se čtyřhra, pak jsem běžel dál. Doufám, že větší příležitost si to užít bude po finále," přál si Pála.

Emoce nedává bývalý deblový specialista příliš znát. Výhru oslavil vítězným gestem, ale jinak moc nekřepčil. "Jsem rád, že se daří, a uvnitř mám velkou radost," řekl Pála. "Hlavní je, že jsou spokojené holky, a když vidím tu jejich radost, jak jim září oči, tak si člověk uvědomí, jaké to je krásné," dodal.

Češky rozhodly o výhře nad Francií už po třech dvouhrách. "Tři nula vypadá, že to šlo lehce, ale snadné to určitě nebylo," řekl Pála. Lucie Šafářová sice vyhrála první sobotní dvouhru, ale v utkání s Caroline Garciaovou odvrátila pět mečbolů. Kvitová se zase vracela do hry po skoro dvouměsíční pauze a nevědělo se, v jaké formě bude hrát. "Zvládla to výborně. Byly tam těžký momenty a klobouk dolů, jak to odehrála," ocenil Pála Kvitovou.

Kvitová představuje pro český tým poklad. Světová čtyřka stojí za třemi tituly v letech 2011, 2012 a loni a v soutěži vyhrála 20 ze svých posledních 22 duelů. "Toho si vážím strašně moc. Ona je hráčkou do Fed Cupu. Vychází s ostatními a ještě k tomu skoro všechno vyhrává, to se asi nedá úplně vyčíslit," řekl Pála.

V prvním utkání Kvitové po pauze cítil v sobotu ze své jedničky velkou nervozitu. "Přesto to zvládla a dá se říci, že zápas byl pod kontrolou," řekl Pála o duelu Kvitové s Mladenovicovou. Proti Garciaové už hrála Kvitová lépe. "Jak to sama řekla. Bylo vidět, že měla větší radost ze zahraných balonů," konstatoval Pála.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články