Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bouchardová s Rumunkou prohrála a ještě se jí soupeř vysmál

Montreal - Světová sedmička Eugenie Bouchardová prohrála domácí fedcupový zápas s rumunskou tenistkou Alexandrou Dulgheruovou a ještě byla soupeři doma v Montrealu pro smích. Rumunský tým totiž parodoval její nepodání ruky. Dnešní program v Montrealu by Bouchardová měla zahájit proti Beguové.

Eugenie Bouchardová
zdroj: ČTK/AP autor: Graham Hughes

Bouchardová po pátečním losování barážového duelu nepřijala ruku Dulgheruové. Vysvětlila to tím, že jí přece před zápasem nemůže přát všechno nejlepší. Po sobotní vzájemné dvouhře, kterou s 69. hráčkou pořadí WTA prohrála dvakrát 4:6, už si s ní u sítě rukou potřásla.

Když Dulgheruová proměnila po maratonském desátém gamu pátý mečbol, Bouchardová musela sledovat, jak se rumunská lavička baví na její účet. Dulgheruová se rozběhla s nataženou rukou ke svému týmu, ale jeho členové na poslední chvíli se smíchem svojí rukou uhnuli.

Bouchardová únorový zápas 1. kola s českými tenistkami vynechala a v baráži zatím domácí tým v rodném Montrealu nedrží. Dál se trápí sezonou. Kanada hraje s Rumunskem 1:1 zásluhou úvodního vítězství osmnáctileté Francoise Abandaové, která porazila rumunskou jedničku Irinu-Camelii Beguovou.

"Občas jsem se na body snažila moc spěchat. Na tom potřebuju zapracovat: pokusit se vybalancovat agresivitu a konzistenci," řekla Bouchardová, která loni ve finále Wimbledonu podlehla Petře Kvitové. Ve Fed Cupu prohrála po sérii šesti vítězství a bilanci si zhoršila na 11:3.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články