Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Radwaňská v baráži nešetřila Hingisovou. V semifinále se daří Ruskám

Praha - Martina Hingisová neuspěla ve své první soutěžní dvouhře po osmi letech, když podlehla v utkání baráže 4:6 a 0:6 Polce Agnieszce Radwaňské. Švýcarsko však drží s Polskem vyrovnaný stav, neboť ve druhém utkání porazila Timea Bacsinszká hladce 6:2, 6:1 Urszulu Radwaňskou. V souboji o finále jsou na tom lépe ruské tenistky. Po výhrách Světlany Kuzněcovové a Anastasie Pavljučenkovové vedou 2:0 na zápasy.

Martina Hingisová
zdroj: ČTK/AP autor: Alik Keplicz

Rusky vedou v semifinále nad Němkami 2:0

První ruský bod získala Kuzněcovová po výhře 6:4, 6:4 nad Julií Görgesovou. Papírově nejslabší německá hráčka nastoupila poté, co se kapitánka Barbara Rittnerová rozhodla šetřit své největší opory Andreu Petkovicovou a Angelique Kerberovou. Ty se po středečním příletu z turnaje v Charlestonu potýkají s časovým posunem.

Devětadvacetiletá Kuzněcovová splnila roli favoritky a připsala si 27. vítězství ve Fed Cupu, čímž se stala nejúspěšnější ruskou tenistkou v historii. Odpoutala se tak od tria Jelena Dementěvová, Jelena Lichovcevová a Jelena Makarovová. Vyrovnat po prvním dnu mohla Sabine Lisická, ovšem prohrála 6:4, 6:7 a 3:6 s Pavljučenkovovou. Světovou devatenáctku musel především mrzet neproměněný mečbol za stavu 6:5 ve druhém setu.

Hingisová se musela sklonit před Radwaňskou

Hingisová už hraje na WTA Tour pouze čtyřhry a k singlu se nechala přemluvit kvůli personální nouzi ve švýcarském týmu. Do fedcupové sestavy se vrátila dokonce po 17 letech, aby si zajistila možnost startu na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Slavnější ze sester Radwaňských sehrála vyrovnaný první set, v němž během 48 minut předvedla několik záblesků svého dřívějšího umění. Ve druhé sadě už nestačila a byla u míčů o půl kroku později.

Utkání v Zieloné Góře je po prvním dnu vyrovnané 1:1, neboť švýcarská jednička Timea Bacsinszká ve druhém duelu porazila hladce 6:2, 6:1 mladší ze sester Radwaňských Urszulu. Právě 1ona by měla hrát proti Hingisové v první nedělní dvouhře a nemusela by být nepřekonatelnou soupeřkou. "Je fajn, že po dnešku vím, že ještě dokážu hrát s těmi nejlepšími," uvedla Hingisová.

V neděli čeká veteránku kromě dvouhry ještě čtyřhra, jež může být rozhodující. "No, máme tady dva fyzioterapeuty, takže mají co dělat," řekla Hingisová. "Rozhodneme se zítra, ale dva zápasy za den bych měla zvládnout. Potom mám stejně tři dny volna, takže je jedno, jestli je strávím v nemocnici."

Stav 1:1 je také v zápasech Nizozemsko - Austrálie a Itálie - USA. Americké tenistky poslala do vedení 1:0 hvězdná Serena Williamsová, jež na antuce v Brindisi zdolala 7:6, 6:2 Camilu Giorgiovou. Světová jednička si vylepšila letošní zápasovou bilanci na 19:0, ve Fed Cupu má statistiku 15:0. Vyrovnala Sara Erraniová po výhře nad Lauren Davisovou.

Baráž o Světovou skupinu tenisového Fed Cupu - po prvním dnu:

Polsko - Švýcarsko 1:1
A. Radwaňská - Hingisová 6:4, 6:0, U. Radwaňská - Bacsinszká 2:6, 1:6.

Itálie - USA 1:1
Giorgiová - S. Williamsová 6:7 (5:7), 2:6, Erraniová - Davisová 6:1, 6:2.

Nizozemsko - Austrálie 1:1
Bertensová - Gajdošová 6:1, 6:3, Rusová - Dellacquaová 5:7, 3:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články