Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Přípravné utkání

Berdych se v Monte Carlu dostal do čtvrtfinále, čeká ho Raonič

Monte Carlo - Tenista Tomáš Berdych porazil ve třetím kole antukového turnaje v Monte Carlu 7:6 a 6:4 Španěla Roberta Bautistu. Ve čtvrtfinále bude hrát s Kanaďanem Milosem Raoničem.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Wilfredo Lee

Devětadvacetiletý Berdych postoupil v Monaku mezi nejlepších osm poprvé od roku 2012. V minulých dvou letech vypadl pokaždé ve třetím kole a dnes bojoval o účast ve čtvrtfinále hodinu a tři čtvrtě. V obou setech se šestý nasazený Berdych dostal do vedení 2:0, pokaždé ale o výhodu brejku záhy přišel a rozhodovalo se až v závěru. První sada dospěla až do tie-breaku, v němž měl blíž k vítězství Bautista, ale nevyužil dva setboly.

Berdych ziskem třech závěrečných míčků za sebou zkrácenou hru vyhrál 9:7. Ve druhé sadě prolomil český tenista po úvodní výměně brejků soupeřovo podání ještě v desátém gamu a proměnil první mečbol. S příštím protivníkem Raoničem má Berdych nepříznivou vzájemnou bilanci 1:3, na antuce ale spolu ještě nehráli.

Ve třetím kole skončili na turnaji oba loňští finalisté, Švýcaři Stan Wawrinka a Roger Federer. Úřadující šampion Wawrinka po slabém výkonu plném chyb prohrál hladce 1:6, 2:6 s Grigorem Dimitrovem z Bulharska.

Druhý nasazený Federer po vyrovnanějším průběhu podlehl 4:6, 6:7 aktivně hrajícímu Francouzovi Gaëlu Monfilsovi. Třiatřicetiletý Švýcar s ním prohrál druhý zápas za sebou a opět na antuce, poté co byl Monfils nad jeho síly v úvodní den loňského finále Davis Cupu v Lille.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu:

Dvouhra - 3. kolo: Berdych (6-ČR) - Bautista (12-Šp.) 7:6 (9:7), 6:4, Monfils (14-Fr.) - Federer (2-Švýc.) 6:4, 7:6 (7:5), Raonič (4-Kan.) - Robredo (16-Šp.) 6:3, 3:6, 6:3, Dimitrov (9-Bulh.) - Wawrinka (7-Švýc.) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články