Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Indie má poprvé světovou ženskou jedničku. Mirzaová půjde do čela čtyřhry

Charleston (USA) – Do čela světového žebříčku WTA se poprvé dostane zástupkyně Indie. Sania Mirzaová vyhrála s novou spoluhráčkou Martinou Hingisovou třetí turnaj za sebou, a stane se tak světovou jedničkou ve čtyřhře. Švýcarsko-indický pár navázal na zelené antuce v Charlestonu na triumfy z minulých týdnů v Miami a Indian Wells a ve finále porazil australsko-chorvatskou dvojici Casey DellAcquaová, Darija Juraková 6:0, 6:4.

Martina Hingisová (vlevo) a Sania Mirzaová slaví triumf na turnaji v Indian Wells
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Dvouhru ovládla Angelique Kerberová, která ukončila sérii čtyř finálových porážek a domácí Madison Keysovou zdolala 6:2, 4:6 a 7:5. Pátá nasazená Němka zvítězila nad semifinálovou přemožitelkou Lucie Hradecké za dvě hodiny a 16 minut a získala čtvrtý titul v kariéře.

Bývalá světová jednička ve dvouhře Hingisová a Mirzaová se daly dohromady před turnajem v Indian Wells a od společného debutu jsou neporazitelné. Zatímco na předchozích podnicích procházely pavoukem suverénně bez ztráty setu, tentokrát naopak ve všech zápasech musely hrát supertie-break.

Osmadvacetiletá Mirzaová, jež za posledních 12 měsíců získala sedm deblových titulů, se zapíše do historie jako první indická tenistka v čele dvouhry nebo čtyřhry v žebříčku WTA. Navíc je teprve čtvrtou hráčkou z Asie, které se to podařilo; před ní dominovaly deblu Japonka Ai Sugijamaová, Číňanka Pcheng Šuaj a Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu.

Čtyřiatřicetiletá Hingisová, která se předloni vrátila k tenisu a startuje výhradně ve čtyřhře, rozšířila svou sbírku o 44. deblový titul. Držitelka 16 grandslamových titulů tak překonala svou bilanci turnajových triumfů ve dvouhře. Mirzaová si připsala 26. titul ve čtyřhře.

Tenisový turnaj žen v Charlestonu v USA (antuka, dotace 731.000 dolarů):

Čtyřhra - finále: Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Dellacquaová, Juraková (Austr./Chorv.) 6:0, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články