Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Djokovič byl krok od vyřazení Dolgopolovem, nakonec mu dal kanára

Miami - První nasazený Srb Novak Djokovič byl na tenisovém turnaji v Miami blízko vyřazení ve 4. kole. Obhájce titulu ztratil s Alexandrem Dolgopolovem první set v tie-breaku a prohrával i ve druhém, nakonec ale Ukrajince za dvě hodiny zdolal 6:7, 7:5 a 6:0.

Slavící Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Sedmadvacetiletý Djokovič, jenž v Miami usiluje o pátý titul, prohrával s 65. hráčem světového žebříčku už 6:7 a 1:4. Pak ale zabojoval a druhou sadu zachránil. Dolgopolov se obratem nechal zlomit a ve třetím setu zcela odpadl. Světová jednička získala v rozhodující sadě 24 z 27 fiftýnů a nadělila soupeři kanára.

"Byl jsem doslova jednu nebo dvě hry od porážky. Jsem šťastný, že jsem se dokázal vrátit," řekl po zápase Djokovič, kterého při rozhovoru na kurtu pobavil moderátor, jenž o jeho nadcházejícím čtvrtfinálovém duelu se Španělem Davidem Ferrerem hovořil jako o souboji veteránů.

"Řekl jste dva veteráni? To vám teda děkuju, to slyším poprvé," smál se Djokovič, jenž v profesionálním tenisu debutoval v 16 letech. "To je milník. Nad tím se musím zamyslet. Realita mě dostihla," dodal.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - 4. kolo: Djokovič (1-Srb.) - Dolgopolov (Ukr.) 6:7 (3:7), 7:5, 6:0, Nišikori (4-Jap.) - Goffin (18-Belg.) 6:1, 6:2, Isner (22-USA) - Raonic (5-Kan.) 6:7 (3:7), 7:6 (8:6), 7:6 (7:5).

Ženy: Dvouhra - čtvrtfinále: Suárezová (12-Šp.) - V. Williamsová (16-USA) 0:6, 6:1, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články