Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Veselý se trápí, prohrál pošesté v řadě

Miami - Jiří Veselý prohrál v prvním kole turnaje v Miami s Argentincem Federicem Delbonisem 6:7, 6:3, 5:7 a na okruhu ATP utrpěl šestou porážku za sebou. V ženské dvouhře dohrála překvapivě už ve druhém kole Ruska Maria Šarapovová. Světová dvojka ve svém prvním utkání v soutěži nestačila na krajanku Darju Gavrilovovou a držitelce divoké karty podlehla 6:7, 3:6.

Ilustrační foto

Veselý se radoval z vítězství naposledy před více než dvěma měsíci v Aucklandu, kde došel z kvalifikace až k prvnímu triumfu na turnaji ATP v kariéře. Od té doby se však trápí, neuspěl ani v Davisově poháru v Ostravě s Austrálií.

S Delbonisem, který je ve světovém žebříčku o 29 míst níže, jednadvacetiletý český tenista bojoval dvě hodiny a 48 minut. Ve třetí sadě Veselý třikrát přišel o svůj servis a první zápas s Delbonisem na turnajích ATP prohrál.

Gavrilovová tento týden poprvé pronikla do první stovky světového žebříčku a ve čtvrtek si připsala nejcennější vítězství v dosavadní kariéře. Až dosud žádnou hráčku z Top Ten neporazila. "O tom, že jednou Marii porazím, jsem snila asi od dvanácti let, kdy jsem ji viděla ve Wimbledonu. Byla můj idol," řekla jednadvacetiletá rodačka z Moskvy žijící v Austrálii, jejíž kariéru předloni zbrzdilo přetržení zkříženého vazu v koleně.

"Doběhla spoustu míčů. Donutila mě tím k mnoha chybám. Byla jsem málo trpělivá a snažila se až moc hrát vítězné míče," uvedla pětinásobná finalistka turnaje Šarapovová, které se ani letos nepovede v Miami vyhrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články