Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kvitová po Indian Wells vynechá i turnaj v Miami, vrátí se na Fed Cup

Miami - Petra Kvitová se po turnaji v Indian Wells podle očekávání odhlásila i z další prestižní akce v Miami. Světová čtyřka plánuje návrat na semifinále Fed Cupu proti Francii, které se bude hrát 18. a 19. dubna v Ostravě. 

Ilustrační foto

"Bohužel se pořád necítím stoprocentně, proto musím se zklamáním oznámit, že nebudu hrát Miami Open. Je mi líto, že tam letos nebudu," uvedla Kvitová, která hrála v Miami sedmkrát po sobě a nejdále došla loni do čtvrtfinále.

Když se pětadvacetiletá Kvitová před čtrnácti dny odhlašovala z Indian Wells, uvedla jako důvod únavu. "Nejsem schopna hrát na sto procent. Proto si beru nějaký čas na odpočinek, abych nabrala energii pro zbytek sezon," řekla tehdy.

Nyní se vítězka patnácti turnajů WTA nachází mimo Českou republiku, odpočívá a nabírá síly. "Dělám vše, abych znovu získala energii na potřebnou úroveň k návratu do akce," napsala bez bližšího vysvětlení. Má už ale také jasno o návratu k soutěžním zápasům. "Ten plánuju při semifinále Fed Cupu proti Francii," řekla Kvitová.

Miroslav Černošek, manažer Kvitové pro Českou republiku, je s dvojnásobnou vítězkou Wimbledonu v kontaktu. "Její odpočinek a související aktivity jdou podle plánů jejího týmu," řekl Černošek a doplnil: "Těší mě, stejně jako ostatní fandy českého tenisu, že její návrat na kurt je naplánován na Fed Cup."

Kvitová získala v lednu v generálce na Australian Open titul v Sydney, ale na úvodním grandslamu sezony vypadla už ve třetím kole s Američankou Madison Keysovou a v únoru přišly dvě porážky se Španělkou Carlou Suárezovou. Mezitím nejlepší česká tenistka vynechala duel prvního kola Fed Cupu v Kanadě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články