Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tenista Hájek ukončil kariéru. "Už to nebylo ono," uvedl

Praha - Bývalý 71. tenista světa Jan Hájek ukončil v jednatřiceti letech kariéru. Člen vítězného týmu v Davisově poháru z roku 2013 strávil na okruhu ATP Tour patnáct let a jeho největším individuálním úspěchem byla účast v semifinále turnaje v Bastadu a deblový titul s Tomášem Berdychem v Dauhá.

Jan Hájek
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Hájek, aktuálně 446. v žebříčku ATP, se definitivně rozhodl odejít z tenisu o víkendu. "Už jsem to měl v hlavě pár měsíců a dával tomu ještě šanci, ale už jsem opotřebovaný psychicky a ani herně to nebylo ono. Zdraví se zlepšilo, ale na stovku to není a než se trápit, tak to radši zavčas ukončím," řekl Hájek.

Naposledy hrál Hájek loni na turnaji kategorie futures v Turecku, kde vypadl v semifinále. Letos už nenastupoval. "Člověk k sobě musí být upřímný a dívat se realisticky. Dobrých výsledků, na které budu rád vzpomínat, jsem pár měl. Nejsem z konce přešlý. Je čas na změnu."

Hájek se předloni podílel na obhajobě Davisova poháru a týmový úspěch mu bude navždy připomínat replika "salátové mísy". "Na tenhle okamžik nezapomenu a je to první, na co si ze své kariéry vzpomenu," řekl.

Z individuálních úspěchů vyzdvihl tři tituly z challengeru v Prostějově, které získal v letech 2006, 2009 a 2010. Na grandslamu se dostal nejdále do třetího kola French Open 2007 a na turnajích ATP do semifinále v Bastadu 2012. "A v Dauhá jsme s Tomášem vyhráli čtyřhru," doplnil loňský deblový titul s Berdychem.

Nyní začíná Hájek řešit, co bude dělat dál. "Byl jsem zvyklý na aktivní život," řekl vítěz celkem deseti challengerů ve dvouhře. "Představu mám, ale teprve teď budu mít prostor nad tím přemýšlet a řešit to. Může to být něco s tenisem i mimo," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články