Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chci zpět Berdycha se Štěpánkem. Na Australany jsme měli, zlobil se Navrátil

Ostrava - Prohra s Austrálií v úvodním kole Davisova poháru odsoudila české tenisty po čtyřech letech k boji o udržení ve Světové skupině. Podle nehrajícího kapitána Jaroslava Navrátila měl však i tým bez opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka na to, aby v neúplném složení soupeře porazil. "Přiznám se, že jsem zklamaný. I v téhle sestavě jsme měli na to, abychom je porazili," řekl Navrátil.

Kapitán Navrátil při souboji s Austrálií v Davis Cupu
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Bez letitých opor svěřil roli lídra Lukáši Rosolovi, který i jako 31. hráč světa doplatil na pokles formy v úvodu kalendářního roku a podlehl v obou svých singlech. "Největší škoda je to, že první hráč bojoval, nechal tam duši, ale čekal jsem alespoň jeden bod. Bylo to o tom, že není psychicky v pohodě. Nechytl začátek roku. Tomic jen čekal a nevynucené chyby přišly od Lukáše. Poctivě se připravoval, ale potřeboval by jeden zápas, aby se chytl," řekl Navrátil.

Víkendový neúspěch zarmoutil Navrátila o to víc, že jeho tým mohl v případě postupu v dalším kole přivítat na domácí půdě schůdný Kazachstán. "Hrát proti nim doma s Berdychem v sestavě, byla by neskutečná šance postoupit do semifinále. Ale to je kdyby. Prohráli jsme a budeme se muset pečlivě připravit na baráž," řekl Navrátil.

Berdycha a spol. tak místo bitvy o semifinále čeká boj o udržení. Podle předběžných jednání by světová devítka měla v sestavě být, ale Navrátil ještě nechtěl předjímat. "Je to až v září, máme na to čas. S Tomášem se uvidím na turnajích, budu s ním mluvit. Máme příslib, že bude hrát, ale za půl roku může utéct hodně vody," řekl Navrátil, který tým dosud vedl ve třech barážích a má v nich stoprocentně úspěšnou bilanci.

Je nám líto, video expirovalo.
Navrátil: Je to o sebevědomí a taky škoda

Navrátila o víkendu asi nejmileji překvapil dvacetiletý Adam Pavlásek, který nečekaně nastoupil právě místo Rosola do sobotní čtyřhry s Jiřím Veselým a dobrým výkonem přispěl k vítězství. "Jirka i Adam ukázali, že perspektiva našeho tenisu tam je. Doufám, že se toho chytí a potvrdí to na turnajích. Jirka má na to, aby se posunul někam ke třicítce, Adam ke stovce. Kdyby se tam dostali, tak by ta budoucnost zase tak černá nebyla," řekl Navrátil.

Chybí mu však další hráči, kteří by se drali na místa po Berdychovi a Štěpánkovi. "Kdyby nebyli tihle dva, tak budeme hrát s tím, co teď máme. Byl bych rád, kdyby byli za nima ještě další dva mladí, ale tam je zatím díra. Situace do budoucna růžová není. Mertl má třiatřicet, Hernych šestatřicet, Čermák osmatřicet. Chtělo by to alespoň ještě jednoho mladého, aby se dalo na čem stavět. Teď je pro mě nejdůležitější, aby se vrátili do týmu Berdych se Štěpánkem," dodal Navrátil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články