Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Vaidišová zvládla kvalifikaci a po pěti letech si zahraje na turnaji WTA

Monterrey - Tenistka Nicole Vaidišová si po pěti letech zahraje v hlavní soutěži turnaje WTA. Bývalá sedmá hráčka světového žebříčku porazila v Mexiku ve třetím kole kvalifikace 6:3, 6:2 Arinu Rodionovovou z Austrálie. Pro první kolo přisoudil los Vaidišové papírově nejtěžší možnou soupeřku, turnajovou jedničku Anu Ivanovičovou ze Srbska.

Nicole Vaidišová
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

Vaidišová skončila s tenisem na jaře roku 2010 a od té doby se podrobila dvěma operacím ramene. Loni v září se k profesionálnímu tenisu vrátila. Absolvovala osm turnajů nižší kategorie ITF a díky divoké kartě do kvalifikace se v Monterrey poprvé představila na turnaji WTA.

V prvním kole kvalifikace porazila pětadvacetiletá Vaidišová Japonku Makoto Ninomijaovou a v druhém také ve třech setech krajanku Lucii Hradeckou. Po dni pauzy vynucené deštěm dnes 370. hráčka světového žebříčku zdolala hladce za padesát minut ruskou rodačku reprezentující Austrálii Rodionovovou, jež je v žebříčku o 120 míst výš.

Vaidišovou čeká utkání prvního kola proti aktuální světové šestce a bývalé jedničce Ivanovičové. S o dva roky starší Srbkou se česká tenistka během kariéry utkala čtyřikrát, naposledy před sedmi lety v Dubaji. Má s ní negativní bilanci 1:3.

Vaidišová během let 20042008 vyhrála šest turnajů WTA a zahrála si semifinále Roland Garros a Australian Open a čtvrtfinále Wimbledonu. Kariéru ukončila před pěti lety kvůli zdravotním potížím a ztrátě motivace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články