Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šafářová pomstila Plíškovou a Kvitovou a v Dauhá si zahraje o titul

Dauhá - Lucie Šafářová postoupila na turnaji v Dauhá do finále a bude útočit na šestý titul v kariéře. Patnáctá hráčka světového žebříčku porazila Španělku Carlu Suárezovou, která už v Kataru získala skalp dvou českých tenistek, i ve třetím vzájemném utkání. Přemožitelku Karolíny Plíškové z druhého kola a Petry Kvitové ze čtvrtfinále přehrála 6:3, 6:2.

Sport
zdroj: ČT4

Ve finále ji čeká Viktoria Azarenková, kterou ale ještě nikdy neporazila. S běloruskou soupeřkou prohrála všech dosavadních šest vzájemných zápasů. Naposledy se utkaly v roce 2011 na antuce v Madridu, kde taky česká tenistka uhrála proti Arazenkové poprvé alespoň jeden set.

Osmadvacetiletá Šafářová, vítězka čtyřhry na Australian Open, zvládla zápas se soupeřkou, která je v aktuálním pořadí WTA o místo výš, bez větších problémů. Suárezové hned na úvod sebrala podání a situaci si zkomplikovala jen v sedmé hře, v níž rovněž přišla o servis.

Šanci soupeřky na návrat do zápasu ale hned rázně utnula, když další dva gamy čistou hrou vyhrála a získala první set. Ve druhé sadě už další příležitost k brejku Španělce nenabídla a za hodinu a 19 minut slavila letošní premiérový postup do finále dvouhry.

"Je to tak vzrušující. První letošní finále a navíc jsem tu hrála ve všech zápasech výborně," pochvalovala si Šafářová, jež prožívá vydařené týdny. Z posledních deseti zápasů osm vyhrála a v pondělním vydání žebříčku si vylepší osobní maximum, kterým je zatím 14. místo z loňského září. Měla by se posunout na 11. příčku a vrátit na pozici české dvojky.

Azarenková, běloruská bývalá světová jednička, která se v žebříčku WTA propadla vinou zdravotních problémů až na 48. místo a v Kataru startuje na divokou kartu, porazila sedmou nasazenou Venus Williamsovou. Američanku, jež ve 2. kole v třísetové bitvě zdolala Barboru Záhlavovou-Strýcovou, zdolala za dvě hodiny a 19 minut 2:6, 6:2, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články