Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Karolína Plíšková potvrzuje dobrou formu, v Dauhá jde dál

Dauhá - Karolína Plíšková vstoupila po finálové prohře v Dubaji vítězně do turnaje v Dauhá. Česká tenistka, jež si po minulém týdnu vylepšila osobní žebříčkové maximum na 13. místo, porazila Švýcarku Stefanii Vögeleovou 7:6, 6:4.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Tertius Pickard

Dvaadvacetiletá rodačka z Loun se v úvodním setu s hráčkou z kvalifikace nečekaně trápila, ve větrném počasí ji zlobilo především podání. Obě tenistky si v úvodu duelu prohrály servis dvakrát, další brejk a zároveň setbol musela Plíšková odvracet za stavu 5:6.

Ve zkrácené hře pak dotáhla první sadu za 50 minut k vítězství, ve druhé ale znovu nezačala dobře. Jako první přišla o podání, hned vzápětí však stav srovnala a poté v desátém gamu při servisu soupeřky duel čistou hrou ukončila.

O postup do čtvrtfinále se Plíšková utká s Carlou Suárezovou. Deváté nasazené Španělce vzdala v úvodním kole krajanka Garbiňe Muguruzaová, s níž svedla Plíšková minulý týden maratonský souboj v semifinále v Dubaji. Ve čtvrtfinále by v katarské metropoli mohlo dojít na souboj české jedničky a dvojky. Nejvýše nasazenou Petru Kvitovou čeká ve druhém kole Jelena Jankovičová ze Srbska.

Ve druhém kole v Kataru skončila Barbora Záhlavová-Strýcová, která po třísetové bitvě podlehla sedmé nasazené Venus Williamsové 5:7, 6:3, 6:7. Se čtyřiatřicetiletou Američankou prohrála i třetí zápas v kariéře, stejně jako v předchozím utkání vloni v Charlestonu ale svedla s bývalou světovou jedničkou vyrovnaný duel. Ve třetím setu dokonce měla k dispozici mečbol, ale Williamsová si podání udržela, vybojovala tie-break a v něm sama napodruhé zápas ukončila (7:5).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články