Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kanadský povrch Plíškové sedí. Chce těžit ze svého servisu

Québec - Karolína Plíšková se ještě po prvních dvou trénincích v Kanadě necítí v ideální pohodě. Povrch v hale v Québeku před fedcupovým duelem 1. kola ale světové dvaadvacítce vyhovuje, míče pro ni příjemně vysoko vyskakují a věří, že se do víkendových bojů dostane do formy. Přímé přenosy nabídne v sobotu i v neděli ČT sport a náš web.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Rob Griffith

Tenistky si po příletu do Québeku poprvé zatrénovaly v pondělí a v úterý dopoledne kanadského času testovaly tvrdý povrch podruhé. "Druhý trénink mi to přišlo trošku horší než včera, ale je pořád dost času, abych si na to zvykla a dostala se do pořádné formy," řekla Plíšková. "Není potřeba hrát výborně v úterý, ale aby to mělo vzestupnou tendenci," podotkl kapitán Petr Pála.

Míče na dvorci poměrně vysoko odskakují, což Plíškové při jejím vzrůstu vyhovuje. "Nebudu muset chodit tolik do kolen, což se mi hodí, samozřejmě," poznamenala s úsměvem. Přes vysoké odskoky věří, že se bude opírat o svůj servis. "Myslím, že bude taky fungovat," dodala Plíšková, která loni nastřílela po světové jedničce Američance Sereně Williamsové nejvíce es na okruhu WTA a v letošní sezoně statistiku vede s 53 esy.

V pondělí trénovala Plíšková s dalším nováčkem týmu Denisou Allertovou, která si v reprezentačním dresu zahrála vůbec poprvé. "Nervy tam nebyly, šlo to normálně," řekla 91. hráčka světa, zatímco kapitán Petr Pála jí za zády ukázal jedničku. "Povrch je relativně dobrý. Není to takový mejdlo, hodně se to zastavuje a vyskakuje. Myslím si, že nám to bude vyhovovat. Máme ještě spoustu času potrénovat," doplnila Allertová.

Jasné je, že jedničkou týmu je Plíšková. O dvojce pro sobotní dvouhry rozhodne kapitán ve čtvrtek. "Sestavu, kdo bude hrát v sobotu, řeknu holkám po tréninku nebo večer. Určitě bude hrát Karolína a potom uvidíme, jak to doplníme," řekl Pála. Vedle Plíškové a Allertové má k dispozici ještě Terezu Smitkovou a Lucii Hradeckou.

Smitková je ráda za šanci hrát Fed Cup

"Je to celkem velký rozdíl a jsem moc ráda, že mám takovouhle možnost," porovnávala dvacetiletá Smitková začátky loňské a letošní sezony. Žebříčkově je v české fedcupové sestavě v Kanadě dvojkou po Karolíně Plíškové a je pravděpodobné, že v Québeku dostane šanci. "Rozhodne kapitán podle toho, jak budeme hrát. Bude to na něm. Beru to otevřeně," říká.

Ve fedcupovém týmu je nováčkem společně s kamarádkou Denisou Allertovou. "To je určitě lepší, že se známe a můžeme si vzájemně pomoct," těšilo Smitkovou. S Allertovou už spolu v minulosti působily v mládežnických reprezentacích. "Byly jsme třetí na Evropě," vzpomínala a odhodlaně doplnila: "Teď ještě vyhrát."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články