Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Veselý: Je třeba dál tvrdě pracovat a ještě se posunout výš

Auckland/Praha - Za první krok ke světové špičce považuje Jiří Veselý své vítězství na turnaji v Aucklandu. Veselý si splnil hned ve druhém týdnu svůj cíl vyhrát v letošním roce turnaj okruhu ATP. Nyní se už ale dívá dopředu směrem k blížícímu se Australian Open.

Veselý v Aucklandu nejdříve postoupil po dvou výhrách z kvalifikace a v hlavní soutěži porazil dalších pět soků, mimo jiné třináctého hráče žebříčku Ernestse Gulbise z Lotyšska či světovou šestnáctku Jihoafričana Kevina Andersona. Ve finále zdolal Adriana Mannarina z Francie. K titulu tak vyhrál sedm zápasů po sobě, tolik jich je potřeba i ke grandslamovému vavřínu.

  • "Mám neuvěřitelnou radost. Je to jeden ze splněných snů, další dosažená meta na cestě vzhůru a jsem za to hodně rád. Vyplatí se dřít dál. Snažím se ale zůstat nohama na zemi a věřím, že tohle je první záblesk k dalším úspěchům. Je potřeba, aby mi to nestouplo do hlavy, dál tvrdě pracovat a ještě se posunout výš," radoval se Veselý.

V žebříčku se Veselý posune do elitní čtyřicítky. Díky tomu se třeba na podobných turnajích, jako byl Auckland, dostane mezi nasazené hráče. "To je obrovský posun a plus, že nebudu mít nasazené hned na úvod turnaje," řekl.

Před sezonou si stanovil, že chce vyhrát turnaj. Svůj cíl splnil hned v druhém týdnu, okamžitě ale hleděl dopředu. "Pořád je na čem pracovat. Žebříček má spoustu míst a já jsem na sebe vždy náročný. Pokusím se jít výš a výš. Chci porážet lepší hráče. Můj tým funguje skvěle, když to půjde, tak těch úspěchů dosáhneme hodně."

Koncem minulého roku vyměnil trenéra a angažoval Slováka Ladislava Simona, se kterým se v přípravě hodně zaměřoval na podání. "Servis jsem měl vždy dobrý, ale snažili jsme se ho posunout na výbornou úroveň a podával jsem skvěle. Fungoval mi daleko líp a přesněji. Pomáhal jsem si v důležitých momentech," řekl Veselý. Zároveň si pochválil return, kterým dokázal soupeře rychle zatlačit. "Na tom jsme udělali kus práce, ale všechno tady zapadlo do sebe. Trošičku se vše posunulo, jsem taky mentálně odolnější. Myslím, že do dalších týdnů a snad i v dlouhodobém horizontu mi to dodá klid, sebedůvěru a budu moci na to navázat," doufal tenista.

Do úvodního grandslamu sezony Australian Open zasáhne už v pondělí. Jeho soupeřem bude Srb Viktor Troicki, bývalý dvanáctý hráč světa. "Rozhodně jsou přijatelnější losy, ale byly tam i složitější. Je to zkušený borec, tenis neskutečně umí, vrací se a je namotivovaný," řekl Veselý.

  • "Bude to těžký zápas, ale tenhle týden mi dodal sebedůvěru, že se nemusím obávat. Pokusím se navázat na Auckland, a když předvedu svoji hru, tak věřím, že to může dobře dopadnout," uvedl Veselý.

Troicki získal ve stejný den jako Veselý v Sydney svůj druhý titul na okruhu ATP. Ve finále porazil Kazacha Michaila Kukuškina za hodinu a pět minut 6:2, 6:3. V prvním kole Australian Open tak dojde na duel dvou čerstvých šampionů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články