Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

O vítězství v Hopman Cupu se utkají Američané s polským duem

Perth - Jediný vyhraný zápas v duelu s Francií stačil polským tenistům k postupu do finále Hopmanova poháru. O potřebný bod se postaral Jerzy Janowicz v duelu s Benoitem Pairem. Společně s Agnieszkou Radwaňskou se o titul neoficiálních mistrů světa smíšených dvojic v Perthu v sobotu utkají s týmem USA, který tvoří Serena Williamsová a John Isner. 

Agnieszka Radwaňská
zdroj: ČTK/ZUMA

Úvodní duel ženské dvouhry vyhrála v maratonském souboji Alizé Cornetová, která Radwaňskou zdolala za dvě hodiny a 42 minut 6:4, 2:6 a 7:5. Vítězství poté v emotivním projevu věnovala obětem středečního útoku na redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo v Paříži, při němž zemřelo 12 lidí.

"Dvanáct mrtvých a všechno tohle násilí, nejen ve Francii a v Paříži, se dotýká celého světa a celého lidstva a opravdu se tomu musíme postavit," řekla čtyřiadvacetiletá Cornetová, jež nastoupila s nápisem "Je suis Charlie" (Jsem Charlie), kterým lidé po celém světě vyjadřují solidaritu a podporu svobody slova.

Janowicz v mužské dvouhře zajistil Polsku postup výhrou 6:4, 7:6 nad Pairem. V závěrečné smíšené čtyřhře odehráli tenisté jen jeden set, který vyhráli Radwaňská s Janowiczem 6:4, a poté zápas ukončili. Poláci byli ve finále i loni, prohráli v něm právě s Francií. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články