Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Berdych postoupil v Dauhá do semifinále, Djokovič vypadl

Dauhá - Tomáš Berdych pokračuje v katarském Dauhá v suverénních výkonech. V dnešním čtvrtfinále porazil Richarda Gasqueta z Francie 6:2, 6:1 a hned na prvním turnaji roku na okruhu ATP si zahraje semifinále. Do toho neprošel první hráč světa Novak Djokovič, v srbsko-chorvatském duelu podlehl za dvě hodiny a 18 minut výborně podávajícímu Ivu Karlovičovi 7:6, 6:7, 4:6. Berdych ve třech zápasech v Dauhá ztratil dohromady jen 11 her. Se dvěma výhrami v thajské exhibici tak letos už vyhrál pět zápasů za sebou.

V utkání s šestadvacátým hráčem žebříčku Gasquetem nebylo od začátku pochyb, kdo je pánem na kurtu. Berdych diktoval tempo výměn, ve větrném večeru dominoval díky svému forhendu a dobře se pohyboval. "Podmínky zápas dost ztěžovaly, ale já to zvládl výborně. Moje taktika a herní plán fungovaly," pochvaloval si. Vzájemnou bilanci s francouzským tenistou díky výhře Berdych snížil na 5:6.

Příštím soupeřem světové sedmičky Berdycha, kterého nově trénuje Daniel Vallverdu z Venezuely, bude Andreas Seppi. Ital porazil Chorvata Ivana Dodiga 7:5, 6:4 a s českým tenistou se utká podeváté v kariéře. Berdych z dosavadních osmi zápasů vyhrál šest, naposledy vloni v Rotterdamu.

Sedmadvacetiletý Djokovič nedostal od soupeře, s nímž se naposledy utkal v roce 2008, příliš šancí. O osm let starší Karlovič při svém podání zaváhal jen ve zkrácené hře úvodní sady, v níž na servisu nezískal ani bod, v dalších setech už ale světové jedničce možnost k brejku nenabídl.

Sám si naopak čtyři šance vypracoval a ve třetím setu poslední z nich využil. Sedmý nasazený hráč, jemuž v žebříčku ATP patří 27. místo, se ujal vedení 4:3 a náskok už nepustil. Při svém podání zápas uzavřel čistou hrou, Djokoviče porazil podruhé za sebou a ve vzájemných duelech se ujal vedení 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články