Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová zahájí sezonu v Číně, po oslavách stihla i dětskou charitu

Šen-čen (Čína) - Jako druhá nasazená v pavouku začne Petra Kvitová sezonu v 1. kole turnaje v Šen-čenu. Světová tenisová čtyřka se postaví 119. hráčce žebříčku WTA Číňance Jing-Jing Tuan. Spolu s ní se v hlavní soutěži představí také další české tenistky Klára Koukalová, Tereza Smitková a Kateřina Siniaková. Roli nejvýše nasazené hráčky bude plnit Rumunka Simona Halepová.

Čtyřiadvacetiletá Kvitová v čínském městě oslavila příchod roku 2015. Chodila i do posilovny a s trenérem Davidem Kotyzou hrála na kurtu. "Začíná nový rok a přicházejí nové výzvy. Chci ukázat, na čem jsem pracovala v přípravě. Chci hrát svůj nejlepší tenis, zlepšovat se a mít vyrovnanější výsledky na grandslamech. Když tohle zvládnu, byla bych ráda jednou i jedničkou," citoval českou hvězdu server WTA Tour.

V Šen-Čenu si Kvitová zkusila výrobu tradičních čínských chuťovek a zahrála si s dětmi. Stala se totiž nově ambasadorkou charitativní organizace Rigth to Play, která pomáhá dětem sportovat. "Dostala jsem se do fáze kariéry, v které bych měla začít vracet zpět to, co mi sport dal. Takovou příležitost by mělo mít každé dítě," řekla Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články