Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Argentinci si pozvou Španěly na tvrdý povrch, Nadalovi to nevadí

Madrid - Argentinští tenisté na domácí půdě v Davisově poháru podlehli naposledy před deseti lety, když nestačili na Slovensko, od té doby na antukových kurtech soupeře třináctkrát za sebou přehráli. V listopadovém finále týmové soutěže se Španělskem budou mít výhodu domácího prostředí, ale tradiční zbraně se musejí vzdát. Vzhledem k tomu, že lídrem Španělů je nejlepší antukář současnosti Rafael Nadal, budou hrát v hale na tvrdém povrchu.

Rafael Nadal
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Nadal sice na antuce prohrál jen dva z posledních 117 zápasů, ale díky všestrannosti vystřídal Rogera Federera na tenisovém trůnu a rychlých dvorců se nebojí. "Nezáleží na povrchu, ale na týmu, proti kterému hrajete," poznamenal Nadal.

Argentinci mohou těžit z toho, že jejich současní singlisté zdaleka nejsou antukovými specialisty. Sedmý hráč světa David Nalbandian loni vyhrál v hale turnaj série Masters v Paříži a v úterý dvacetiletý Juan Martin Del Potro získal na tvrdém povrchu dva ze svých čtyř letošních titulů; navíc postoupil do čtvrtfinále US Open.

Otázkou je, v které hale se finále od 21. do 23. listopadu uskuteční. Argentinci by rádi hráli v Cordobě, ale tamní hala má o dva tisíce menší kapacitu než 12.000 sedadel, které pro finále požaduje mezinárodní federace ITF. Možná však dostanou výjimku. "Existuje tohle pravidlo, ale člověk musí být flexibilní," řekla dnes agentuře SID mluvčí ITF Barbara Traversová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články