Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

České tenistky stoupají žebříčkem, v elitní třicítce jsou čtyři

Londýn – V Singapuru startuje Turnaj mistryň a česká zástupkyně Petra Kvitová do něj vstoupí jako světová tenisová trojka. V žebříčku WTA Tour si o jedno místo polepšila i přes volno v minulém týdnu, když se vrátila před Rumunku Simonu Halepovou. Žebříčkem stoupaly ale i další Češky, v elitní třicítce jsou nyní dokonce čtyři.

Semifinalistka z Moskvy Lucie Šafářová se posunula také o místo a je šestnáctá. Karolína Plíšková i přes vyřazení v prvním kole v ruské metropoli si posunula osobní maximum z 27. pozice na 24. a nejvýše v kariéře se ocitla po finálové účasti v Lucemburku i Barbora Záhlavová-Strýcová, jíž patří 26. místo.

Postup do semifinále moskevského turnaje přinesl obrovský posun Kateřině Siniakové, jež poprvé pronikla do první stovky pořadí a je na 86. místě.

Polepšil si i Tomáš Berdych

Tomáš Berdych po desátém turnajovém triumfu také o jednu příčku poskočil, vítězství ve Stockholmu jej vyneslo před Japonce Keie Nišikoriho na šesté místo pořadí ATP Tour. Berdycha jen 100 bodů dělí od Španěla Davida Ferrera a od vyrovnání osobního maxima. Lukáš Rosol uzavírá elitní třicítku. V čele žebříčku je dál Srb Novak Djokovič. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články