Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šafářová na finále nedosáhla, skončila i Siniaková

Moskva - Zápas o titul na tenisovém turnaji v Moskvě bude bez české účasti. Čtvrtá nasazená Lucie Šafářová podlehla 6:7, 6:1 a 3:6 Irině-Camelii Beguové z Rumunska a nedosáhla v ruské metropoli v závěru sezony na své první letošní finále. Při premiérové účasti v semifinále na okruhu WTA poté neuspěla ani Kateřina Siniaková, která prohrála s domácí Anastasií Pavljučenkovovou 2:6, 2:6.

Favorizovaná Šafářová v utkání s 61. tenistkou světového žebříčku pouze jednou ztratila podání, ale to ji stálo postup. Po vyrovnaném prvním setu, který získala Beguová v tie-breaku 7:5, dostala česká tenistka zápas pod kontrolu a Rumunka na poslední chvíli odvrátila "kanára".

Rozhodující sada přinesla opět vyrovnaný boj a přetahovanou o každý míček. Klíčový okamžik přišel v osmém gamu, v němž Šafářová za stavu 3:4 poprvé prohrála servis a Beguová podávala na vítězství v zápase. Šafářové se podařilo odvrátit jeden mečbol, při druhém však poslala míč do autu a s turnajem se rozloučila. Její dosud poslední finálovou účastí tak zůstal loňský zářijový turnaj v Québecu, kde získala svůj pátý turnajový triumf, na který čekala přes pět let.

Osmnáctiletá Siniaková, která se v Moskvě stala překvapením turnaje, přišla v duelu s šestou nasazenou Pavljučenkovovou vždy v úvodu setu o podání a ztrátu už nedokázala smazat. V první sadě sice měla okamžitě šanci na vyrovnání, 30. hráčka světového žebříčku ale všechny tři brejkboly od stavu 0:40 odvrátila.

Ve druhém setu už domácí tenistka Siniakové, které patří v pořadí WTA 128. místo, šanci nenabídla a po hodině a 17 minutách proměnila třetí mečbol. Ve finále bude Pavljučenkovová hrát podesáté, titulů zatím získala šest.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články