Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová a Berdych jsou v Pekingu ve čtvrtfinále, Šafářová dohrála

Peking - Tenistka Petra Kvitová postoupila bez boje do čtvrtfinále v Pekingu. Turnajová trojka se měla v osmifinále utkat s Američankou Venus Williamsovou, ale bývalá světová jednička k zápasu kvůli viróze nenastoupila. Mladší ze sester Williamsových a současná první hráčka světa Serena na kurt nastoupila a Lucii Šafářovou porazila 6:1, 1:6 a 6:2. Do čtvrtfinále prošel ve dvouhře mužů Tomáš Berdych po výhře ve 2. kole nad Srbem Viktorem Troickým 6:3 a 6:4.

Kvitová, vítězka turnaje ve Wu-chanu z minulého týdne a jistá účastnice letošního Turnaje mistryň v Singapuru, bude hrát o semifinále s Robertou Vinciovou. S italskou soupeřkou má Kvitová vyrovnanou bilanci 2:2, letos ji porazila ve Fed Cupu.

Pokud Kvitová postoupí do semifinále, mohla by narazit na Serenu Williamsovou, kterou testovala Šafářová. Ta po jasně ztracené první sadě favoritku zaskočila - zlepšila returny, hrála rychle a přesně a druhý set nečekaně ovládla. Naštvaná vítězka letošního US Open Williamsová poslední hru druhého setu na returnu jen "vystřílela" a jedním razantním úderem, který letěl daleko za lajnu, málem Češku trefila.

Hned v prvním gamu rozhodující sady měla Šafářová brejkbol, který ale Američanka odvrátila, a pak už Williamsová znovu díky své agresivitě dominovala. Šafářová, která nikdy neporazila světovou jedničku, podlehla Sereně Williamsové i v osmém utkání v kariéře.

Berdych měl hrát s Troickým už ve středu, ale kvůli dešti byl zápas odložen. Český hráč měl sice jen pětatřicetiprocentní úspěšnost prvního podání, ale o servis přišel jen jednou a ve výměnách byl razantnější a vyhrál za hodinu a půl. Ve čtvrtfinále se utká s Johnem Isnerem z USA, s kterým hraje v Pekingu čtyřhru.

Dvouhra žen už má první semifinalistku, po odstoupení zraněné světové dvojky Simony Halepové se mezi nejlepší čtveřici turnaje dostala bez boje Srbka Ana Ivanovičová. "Dneska jsem ještě dokázala zvítězit (nad Andreou Petkovicovou), ale mám zraněnou kyčel a bylo by riskantní hrát zítra znovu," vysvětlila rumunská tenistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články