Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kvitová postoupila ve Wu-chanu do semifinále

Wu-chan - Tenistka Petra Kvitová si popáté v sezoně zahraje semifinále. Světová trojka se mezi čtyři nejlepší hráčky na turnaji v čínském Wu-chanu dostala po čtvrtfinálové výhře nad Francouzkou Caroline Garciaovou 6:3, 6:4 za jednaosmdesát minut.

Turnajová trojka Kvitová se o finále střetne s Elinou Svitolinovou z Ukrajiny, která vyřadila sedmou nasazenou Němku Angelique Kerberovou. S 34. hráčkou světového žebříčku se čtyřiadvacetiletá česká tenistka dosud utkala jednou a v srpnu v Cincinnati jí podlehla ve dvou setech.

Titulem z Wu-chanu by si Kvitová s předstihem zajistila účast na Turnaji mistryň, který v Singapuru začne 20. října. "Doufám, že tam pojedu. O Singapuru jsem toho slyšela hodně dobrého a bylo by bezva tam být. Těším se tam, jestli se kvalifikuji," uvedla Kvitová.

Do zápasu s Garciaovou, která ve 2. kole vyřadila pátou nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou, vstoupila Kvitová rázně. Získala dvanáct z úvodních třinácti výměn a vedla 3:0. Pak se hra vyrovnala, ale Kvitová už výhodu brejku udržela. Ve druhém setu vzala Kvitová 49. tenistce světa podání v sedmé hře. Pak čelila poprvé v utkání brejkbolům, ale oba odvrátila díky tvrdému servisu a zápas ukončila při třetím mečbolu.

"Vím, že tu Garciaová hrála výborně, že porazila Venus Williamsovou a Agu 7:6 v třetím setu. Člověk musí být pokaždé připravený bojovat," komentovala utkání s dvacetiletou Francouzkou. "Dobře podává a hraje agresivně od základní čáry, nedá se podcenit. Dneska bylo dost horko a vlhko, hodně jsem se potila, ale kurt je rychlý, což mojí hře vyhovuje. Dobře jsem servírovala, což mi taky pomohlo," libovala si Kvitová.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka je po vyřazení světové jedničky Sereny Williamsové, dvojky Simony Halepové i čtvrté nasazené Marie Šarapovové ve Wu-chanu papírově největší favoritkou na zisk titulu. V této sezoně dosud Kvitová hrála na okruhu WTA v semifinále čtyřikrát a získala dva tituly, vedle Wimbledonu vyhrála i v New Havenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články