Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rozjetá Plíšková skončila na raketě Kvitové

Wu-chan (Čína) - Český tenisový souboj ve třetím kole turnaje ve Wu-chanu vyhrála Petra Kvitová. Třetí nasazená hráčka zdolala krajanku Karolínu Plíškovou 6:3, 2:6, 6:4 a postoupila do čtvrtfinále.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová tak ukončila po sedmi zápasech vítěznou sérii Plíškové, jež minulý týden vyhrála turnaj v Soulu. Předtím navíc byla dvaadvacetiletá Češka ve finále v Hongkongu. O dva roky starší Kvitová potvrdila, že se jí letos proti krajankám daří - vyhrála i desátý český duel.

"Juchů! Bylo to těžký, Karolína hrála dobře," napsala Kvitová na sociální sítě a těšila se na čtvrtfinále, ve kterém se utká s Francouzkou Caroline Garciaovou. S momentálně 49. tenistkou světa dosud nehrála. Po vyřazení Sereny Williamsové i Simony Halepové je Kvitová ve Wu-chanu největší favoritkou na zisk titulu.

Kvitová začala první vzájemný zápas s Plíškovou lépe. V druhém gamu vzala soupeřce hned její první podání a výhodu brejku udržela do konce setu. Kvitová se mohla opřít o spolehlivý servis a nečelila ani jednomu brejkbolu, v druhém setu se však obraz hry změnil. Plíšková donutila Kvitovou k chybám, a když se dostala sama do problémů, podrželo podání zase ji. Poprvé prolomila servis své krajanky za stavu 2:1 a poté ještě jednou v osmém gamu, kdy při prvním setbolu sadu zakončila na 6:2.

Úvod třetího setu byl jako na houpačce. Kvitová vyhrála první dva gamy a při podání Plíškové vedla 40:0, ale mladší Češka servis uhájila a následně srovnala na 2:2. Další dvě hry zase patřily Kvitové, dostala se do vedení 4:2 a tentokrát už obrat nepovolila. Svým čtvrtým esem proměnila hned první mečbol. Plíškové nebylo nic platné, že zahrála nechytatelných podání dvakrát víc.

"Bylo to o pár míčích, docela vyrovnaný. Byla šance vyhrát, ale byla lepší. Je vidět, že není vyplašená ani nervózní a běhá dobře," řekla Plíšková. "V prvním setu mě překvapilo, že hrála opravdu rychle a nedělala moc chyb. Ve druhém jsem se zvedla, začala líp servírovat. Před třetím se ona o pauze uklidnila a nakonec to bylo jen o jednom brejku."

Záhlavovou-Strýcovou smetla Kerberová

Osmifinále bylo konečnou pro Barboru Záhlavovou-Strýcovou, jež podlehla hladce 1:6, 1:6 sedmé nasazené Angelique Kerberové z Německa. Česká tenistka sice vyhrála hned první game zápasu, pak však ztratila devět her za sebou a na obrat už síly nenašla. V utkání přišla pětkrát o svůj servis a prohrála za 54 minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články