Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plíšková je ve Wu-chanu v osmifinále a zahraje si s Kvitovou

Wu-chan (Čína) - Karolína Plíšková pokračuje po triumfu v Soulu ve vítězném tažení i na turnaji ve Wu-chanu. Šestnáctou nasazenou Němku Andreu Petkovicovou porazila 6:4, 6:4 a postoupila do 3. kola. O postup do čtvrtfinále se utká s krajankou Petrou Kvitovou, která ve svém prvním utkání od US Open zdolala Italku Karin Knappovou jasně 6:3 a 6:0. Do 3. kola postoupila i Barbora Záhlavová-Strýcová.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP

Čtyřiadvacetiletá Kvitová se s o dva roky mladší Plíškovou střetne poprvé. Kvitová si letos už podesáté zahraje proti české soupeřce - všech předchozích devět zápasů vyhrála. V utkání s Knappovou Kvitová už po pěti hrách povolala na kurt trenéra Davida Kotyzu, od stavu 3:3 pak zápas zcela ovládla. Získala devět her v řadě, soupeřce nepovolila jediný brejkbol a duel ukončila bekhendem po lajně.

Plíšková v rodišti čínské tenisové hvězdy Li Na potvrdila, že jí asijská část sezony svědčí, a připsala si sedmé vítězství v řadě. Z posledních 12 utkání na okruhu WTA utrpěla jen jednu porážku ve finále v Hongkongu.

S Petkovicovou, 17. hráčkou světového žebříčku, jediné předchozí utkání vloni v Cincinnati prohrála. Tentokrát ale o pět let starší Němku přetlačila, pomohla si pěti esy a po hodině a 24 minutách proměnila druhý mečbol.

"V posledních týdnech se mi daří vyhrávat těsné zápasy a dlouhé výměny. Celkově se cítím dobře, jsem ve hře sebejistější a sebejistější," řekla Plíšková. "A proti Petkovicové to platilo také, vyhrála jsem hodně dlouhých výměn a ona začala chybovat. Proto jsem vyhrála," dodala světová jednatřicítka.

Záhlavová-Strýcová otočila zápas s Madison Keysovou a po ztraceném prvním setu Američanku porazila 3:6 a dvakrát 6:2. Její příští soupeřkou bude sedmá nasazená Angelique Kerberová z Německa, s kterou oba dosavadní zápasy v letech 2008 a 2009 prohrála.

O překvapení se postarala Garbine Muguruzaová. Španělka ve 2. kole porazila světovou dvojku Simonu Halepovou z Rumunska 2:6, 6:2 a 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články