Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karolína Plíšková znovu ve finále. V semifinále porazila Kirilenkovou

Soul - Karolína Plíšková se počtvrté v sezoně probojovala do finále turnaje WTA. V Soulu dnes druhá nasazená česká hráčka v semifinále zdolala Rusku Marii Kirilenkovou 4:6, 7:6, 6:3. O druhý titul v kariéře si Plíšková zahraje s Američankou Varvarou Lepchenkovou.

Dvaadvacetiletá česká tenistka byla ve finále i na předchozím turnaji v Hongkongu, kde prohrála s Němkou Sabine Lisickou. O titul letos usilovala také v květnu v Norimberku, v dubnu v Kuala Lumpuru a v únoru v thajské Pattayi, ale pokaždé neuspěla. V Soulu má další příležitost ještě vylepšit skvělou sezonu a navázat na loňský triumf z Kuala Lumpuru. "Mám velkou radost, že jsem po týdnu znovu ve finále. Doufám, že tentokrát už se mi podaří vyhrát," uvedla Plíšková.

S bývalou světovou desítkou Kirilenkovou se Plíšková utkala poprvé a svedla s ní velkou bitvu, která trvala dvě a půl hodiny. K vítězství nad momentálně 155. hráčkou světového žebříčku si pomohla deseti esy, udělala však také 14 dvojchyb.

V rozhodujícím třetím setu rodačka z Loun vedla 3:0, ale Ruska dokázala vyrovnat na 3:3. V osmém gamu Kirilenková při svém servisu neuhrála ani fiftýn a Plíšková pak už bez potíží dovedla zápas k vítězství.

Zápas se podle ní zlomil v tie-breaku druhého setu. "Myslím, že už se viděla jako vítězka. Mně to nešlo, nevycházel mi servis. Ale snažila jsem se ho udržet až do konce," řekla Plíšková, která byla v druhé sadě za stavu 5:6 dva míče od vyřazení. "V tie-breaku se může stát všechno. Ona udělala pár chyb, asi byla taky trochu nervózní," komentovala vyrovnanou zkrácenou hru, v níž využila druhý setbol.

"Za dalších deset minut jsem rychle vedla 3:0, ale ona pak trefovala všechno. Při mém podání zahrávala vítězné míče a vyrovnala. Naštěstí mi konečně také začalo jít podání a jsem ráda, že se mi povedlo vyhrát," prohlásila česká tenistka.

O finále si 32. žena žebříčku WTA zahraje s pátou nasazenou tenistkou na turnaji Varvarou Lepchenkovou. Američanka, která v žebříčku figuruje o jedenáct příček níže než Plíšková, v semifinále zdolala krajanku Christinu McHaleovou ve třísetové bitvě 3:6, 6:1 a 7:6.

Niculescuová uštědřila Cornetové ve finále v Kuang-čou kanára

Podruhé v kariéře se povedlo rumunské tenistce Monice Niculescuové vyhrát turnaj WTA. Ve finále v čínském Kuang-čou zdolala Francouzku Alizé Cornetovou 6:4, 6:0. Svůj první titul získala šestadvacetiletá hráčka loni rovněž na tvrdém povrchu v brazilském Florianópolisu.

Niculescuovou zastihl turnaj v Kuang-čou ve výborné formě. Soutěží s dotací půl milionu dolarů prošla bez ztráty setu a prohrála v pěti zápasech dohromady jen 17 gamů. Potupného "kanára" nadělila šedesátá hráčka světa i v semifinále domácí tenistce Wang Ja-fan.

Turnajová dvojka Cornetová ve finálovém utkání ve druhém setu zcela odpadla, při svém servisu uhrála jen čtyři fiftýny. V celém zápase navíc udělala 12 dvojchyb. Čtyřiadvacetiletá Francouzka letos hrála finále potřetí a podruhé neuspěla. Radovala se jen v dubnu v Katovicích, kde získala čtvrtý titul v kariéře.

Finále v Tokiu budou hrát bývalé jedničky Wozniacká a Ivanovičová

Na tenisovém turnaji v Tokiu si zahrají o titul bývalé světové jedničky Caroline Wozniacká a Ana Ivanovičová. Dánská finalistka nedávného US Open v semifinále porazila Španělku Garbine Muguruzaovou, Srbka Ivanovičová vyřadila nasazenou jedničku Angelique Kerberovou po setech 7:5 a 6:3.

Wozniacká oba předchozí vzájemné zápasy s Muguruzaovou prohrála, ale tentokrát ji zdolala 6:4, 2:6, 6:2. V této sezoně si zahraje třetí finále a má šanci navázat na červencový úspěch v Istanbulu, kde vybojovala 22. titul v kariéře. V Tokiu triumfovala Wozniacká v roce 2010.

Ivanovičovou čeká letos už šesté finále, v němž bude bojovat o čtvrtý titul v sezoně a patnáctý v kariéře. S Wozniackou má příznivou bilanci 4:2, v tomto roce už ji porazila v dubnu v Monterrey. 

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů)

Dvouhra - semifinále: Karolína Plíšková (2-ČR) - Kirilenková (Rus.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3, Lepchenková (5-USA) - McHaleová (USA) 3:6, 6:1, 7:6 (7:5). 

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace 1 mil. dolarů)

Dvouhra - semifinále: Wozniacká (2-Dán.) - Muguruzaová (Šp.) 6:4, 2:6, 6:2, Ivanovičová (3-Srb.) - Kerberová (1-Něm.) 7:5, 6:3. 

Tenisový turnaj žen v Kuang-čou v Číně (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů)

Dvouhra - finále: Niculescuová (Rum.) - Cornetová (2-Fr.) 6:4, 6:0. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články