Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Šafářová je v Tokiu ve čtvrtfinále, Karolína Plíšková postoupila v Soulu

Soul  Lucie Šafářová postoupila na turnaji v Tokiu po dalším třísetovém zápasu do čtvrtfinále. Sedmá nasazená hráčka stejně jako v prvním kole proti Madison Keysové v duelu s talentovanou Švýcarkou Belindou Bencicovou prohrála první set, po obratu však zvítězila 3:6, 6:4, 6:2. Karolína Plíšková potvrdila na turnaji v Soulu roli druhé nasazené a postoupila do čtvrtfinále. Finalistka nedávného turnaje v Hongkongu porazila v druhém kole Němku Annu-Lenu Friedsamovou 6:4, 6:7 a 6:2.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: Shizuo Kambayashi

Sedmadvacetileté Šafářové první set proti o deset let mladší soupeřce vůbec nevyšel, ztratila v něm třikrát své podání. V dalších dvou sadách ale čtvrtfinalistce nedávného US Open brejk nepovolila a dvouhodinové utkání zakončila dvěma esy. Podesáté tak letos Šafářová vyhrála zápas, v kterém ztratila první set.

"Belinda je mladá, nadějná a nebezpečná. Hrála výborně a jsem ráda, že jsem zápas otočila a postoupila," řekla Šafářová v rozhovoru na kurtu. "Prožívám nejlepší sezonu, hodně si věřím a na kurtu se cítím výborně," dodala Češka.

O semifinále turnaje s milionovou dotací se patnáctá hráčka světa Šafářová utká se Srbkou Anou Ivanovičovou, jež v souboji bývalých světových jedniček porazila 6:3, 6:4 Bělorusku Viktorii Azarenkovou. Na Ivanovičovou se Šafářové v posledních letech daří, vyhrála nad ní pět zápasů za sebou, z toho minulé čtyři bez ztráty setu.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/Xinhua autor: Wang Lei

Dvaatřicátá hráčka světa Plíšková mohla své utkání na turnaji v Soulu ukončit dříve, ale za stavu 6:5 v druhé sadě nevyužila při svém podání mečbol. Její soupeřka, které patří v žebříčku 95. místo, místo toho srovnala a tie-break vyhrála 7:5.

Třetí sada už nicméně patřila favorizované dvaadvacetileté Češce, jež si za dvě hodiny připsala šestou výhru z posledních sedmi duelů na WTA Tour. Její příští soupeřkou bude vítězka zápasu mezi kvalifikantkami Nicole Gibbsovou z USA a Dankou Koviničovou z Černé Hory.

Ve čtvrtek čekají zápasy o postup do čtvrtfinále druhou z dvojčat Plíškových Kristýnu a Kláru Koukalovou.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Karolína Plíšková (2-ČR) - Friedsamová (Něm.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:2, Lepchenková (5-USA) - Han Na-le (Kor.) 7:5, 6:1, McHaleová (USA) - Barthelová (Něm.) 6:1, 4:6, 6:3. A. Radwaňaská (1-Pol.) - Scheepersová (JAR) 6:0, 6:0.

Čtyřhra - 1. kolo:

Kirilenková, Wickmayerová (Rus./Belg.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (2-ČR) 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články