Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Vaidišová první zápas po návratu na kurty zvládla

Albuquerque – Tenistka Nicole Vaidišová vyhrála svůj první zápas při návratu na kurty po více než čtyřech letech. Bývalá světová sedmička, která aktuálně v žebříčku WTA nefiguruje, na turnaji ITF v americkém Albuquerque porazila v 1. kole Sesil Karatančevovou z Kazachstánu 6:3 a 6:4.

Pětadvacetiletá Vaidišová startuje v Albuquerque díky divoké kartě a proti čtvrtfinalistce turnaje WTA v Québecu z minulého týdne zpočátku působila nervózně. Po nevynucených chybách si párkrát i bouchla raketou o zem a z úst vypustila jadrný výraz. S copem, v červeném tričku, černé sukni a s kšiltem na hlavě postupem času ukázala, že tenis nezapomněla – dobře podávala a opírala se o forhend.

Vaidišová začala zápas na podání a z 0:30 si ziskem čtyř míčů servis udržela. Bylo vidět, že má velká očekávání, a frustrovalo ji, když kazila. Ve třetí hře po dvojchybě přišla o podání, ale pak se uklidnila a od stavu 1:3 získala pět her po sobě.

Ve druhém setu jistě podávala a nedovolila soupeřce ani jeden brejkbol, dobře se pohybovala a většinu míčů získala díky tvrdému forhendu. První mečbol 195. hráčka světa Karatančevová při svém podání odvrátila a při druhém udělala Vaidišová o hru později dvojchybu. Třetí šanci na ukončení zápasu už využila a neskrývala dojetí.

Zápas Vaidišové, hráčky zvyklé z dřívějška na velké kurty a publikum jako třeba při semifinálových účastech na grandslamových French Open 2006 a Australian Open 2007, se hrál na malém dvorci před pár diváky. Z okolí byl slyšet křik dětí a hráčky si musely samy sbírat míčky, jelikož na menších akcích ITF sběrači nejsou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články